Ultimele știri

Voluntarii ASCOR Chișinău, în vizită la Brașov, pentru un schimb de experiență cu colegii lor din România

Relația de prietenie și colaborare între tinerii ortodocși de pe cele două maluri ale Prutului devin tot mai strânse. Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, un grup de reprezentanți ai ASCOR Chișinău au efectuat o vizită la Brașov, pentru a face schimb de experiență cu colegii lor din România.  

La evenimentul organizat de ASCOR Brașov au mai participat voluntari de la ASCOR București, ASCOR Sibiu și ASCOR Iași. Timp de trei zile, între 24 și 26 mai, tinerii au organizat mai multe activități în comun și au vizitat bisericile și destinațiile turistice din zonă. 

„Sâmbăta a fost o zi binecuvântată. De la rugăciunea de dimineață până la focul de tabără din seara târziu, fiecare moment a fost încărcat de emoție. Întâlnirea cu Părintele Nicolae Tănase a fost cu adevărat deosebită. În prezența Sfinției Sale, am avut ocazia să adresăm întrebări și să primim răspunsuri la provocările cu care ne confruntăm noi, tinerii. Drumeția prin munți, conversațiile profunde și seara românească cu mâncare tradițională și dansuri specifice fiecărei zone ne-au adus mai aproape unii de alții și de tradițiile noastre românești”, menționează Fricățel Magdalena, voluntară ASCOR Chișinău, într-o postare pe Facebook. 

Discuțiile au continuat și într-un cadru informal, seara, la foc de tabără, cu cântece la chitară, care i-au apropiat și mai mult pe tinerii voluntari și i-au făcut să lege prietenii strânse între ei. 

„Duminică, am încheiat această experiență minunată cu Sfânta Liturghie la Capela Universității și un parastas pentru Mărturisitorii din temnițele comuniste, care ne-a reamintit de sacrificiul și curajul celor care au suferit pentru credința noastră.

Mulțumim din suflet ASCOR Brașov pentru organizarea impecabilă și pentru că ne-au oferit ocazia de a trăi aceste momente de neuitat. A fost un weekend care ne-a îmbogățit sufletește și ne-a umplut inimile de bucurie. Abia așteptăm să ne revedem la următoarele evenimente organizate împreună!”, au mai mărturisit tinerii din ASCOR Chișinău. 

Asociația Studenților Creștin Ortodocși Români este cea mai veche și mai mare organizație de tineret care apără și promovează valorile tradiționale creștin-ortodoxe în întreg spațiul românesc. Aceasta are filiale în toate centrele mitropolitane ale Patriarhiei Române, inclusiv în Chișinău, sub omoforul Mitropoliei Basarabiei. Voluntarii organizează și participă la diverse acțiuni menite să educe societatea, în special tânăra generație, raportându-se la cei trei piloni de bază: Credință, Neam, Familie.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina de Facebook ASCOR Chișinău:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img