Ultimele știri

Slujbă de Te Deum pentru comemorarea victimelor deportărilor staliniste, organizată de tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români, filiala Chișinău (ASCOR Chișinău)

Cu binecuvântarea ÎPS Părinte PETRU, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, miercuri, 12 iunie 2024, tinerii din Asociația Studenților Creștini Ortodocși Români (ASCOR), filiala Chișinău, au organizat o slujbă de Te Deum la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chișinău pentru a comemora victimele deportărilor staliniste.

Slujba a fost oficiată de un sobor de 13 preoți din Arhiepiscopia Chișinăului, aducând un omagiu celor care au suferit în acele vremuri grele. La eveniment au fost invitate două martore ale acestei tragedii, Doamna Parascovia Carp și Doamna Margareta Cemîrtan, care împreună cu familiile lor, au fost victime al doilea și cel mai mare val de deportări staliniste din Basarabia. Ele au împărtășit poveștile și experiențele lor dureroase, oferind participanților o perspectivă profundă asupra acestui capitol dureros din istorie.

Bucuria zilei a fost sporită de prezența și binecuvântarea Preasfințitului Macarie, Episcopul Europei de Nord, care a vizitat Reședința Mitropolitană. Preasfinția Sa le-a transmis tinerilor câteva gânduri ziditoare și le-a oferit în dar câte o iconiță. De asemenea, a mulțumit doamnelor pentru jertfa și răbdarea lor, menționând că ierarhii și întreaga Biserică se roagă duminică de duminică pentru cei care au rămas în viață și pentru cei care s-au mutat la Domnul.

Această inițiativă a ASCOR Chișinău reflectă angajamentul tinerilor ortodocși de a păstra vie memoria victimelor deportărilor și de a aduce un omagiu celor care au suferit în acele vremuri de încercare, subliniind importanța rugăciunii și solidarității în fața suferinței istorice.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina de Facebook ASCOR Chișinău:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img