Ultimele știri

Vizită arhierească la Dondușeni, a Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei

   În Duminica a șasea după Cincizecime (08 iulie 2018), Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Biserica „Acoperemântil Maicii Domnului” din orașul Dondușeni (paroh PC preot Roman Botezat).

   În cuvântul său de învăţătură, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la Pericopa Evanghelică a duminicii, evidenţiind importanţa rugăciunii celor apropiaţi: „Evanghelia spune clar că Mântuitorul l-a vindecat pe slăbănog fiind marcat de credinţa celor care l-au adus la El. „Iisus, văzând credinţa lor, a zis slăbănogului: Îndrăzneşte, fiule! Iertate sunt păcatele tale!”. Cei care l-au adus pe slăbănog la Mântuitorul au crezut că vindecarea poate să vină de la Iisus Hristos şi credinţa lor a fost răsplătită. După ce i-a iertat păcatele i-a zis celui bolnav: „Scoală-te, ia-ţi patul şi mergi la casa ta”. Şi slăbănogul s-a dus la casa sa.

   Vedem din Evanghelia de astăzi cât de important este să avem pe cineva care are credinţă în Dumnezeu şi se roagă pentru noi. Este o binecuvântare să avem părinţi, fraţi, prieteni rugători la Dumnezeu. La vreme de încercare ei ne pot ajuta enorm. De aceea, noi, creştinii, suntem îndemnaţi să ne rugăm unii pentru alţii. Pentru că rugându-ne pentru alţii, noi ne rugăm şi pentru noi.

   Învăţăm de la prietenii slăbănogului că în primul rând trebuie să avem credinţă în Dumnezeu şi dragoste faţă de semenii noştri. Şi atunci când ei trec prin greutăţi, să ne rugăm pentru dânşii şi la fel când trecem noi prin necazuri, să-i rugăm să se roage şi ei pentru noi. Şi aşa rugându-ne unii pentru alţii să ne ajutăm în momentele grele ale viţii. Aceasta este Biserica. Fiecare dintre cei botezaţi suntem mădulare ale Trupului tainic al lui Hristos şi avem datoria să ne rugăm unii pentru alţii”.  

  „Să cultivăm aceste virtuţi ale prietenilor slăbănogului din Evanghelia de astăzi, credinţa în Dumnezeu şi dragostea pentru aproapele ca făcând astfel să câştigăm mântuire sufletelor noastre”, a îndemnat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

   La sfârșitul cuvântului de învățătură, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, a apreciat munca și efortul depus de către părintele paroh, în organizarea comunității de credincioși și a Bisericii din Dondușeni.

  Părintele paroh a ținut să menționeze că toate lucrările de zidire a bisericii au fost posibile cu binecuvântarea ÎPS Petru care a sprijinit și a efectuat demersurile necesare identificării unor surse de fonduri pentru înălțarea Sfântului Locaș. Totodată părintele Roman, a mulțumit Înaltului Ierarh al Mitropoliei Basarabiei, pentru tot sprijinul acordat, pentru vizită și binecuvântare arhierească, asigurâdu-l pe Înaltul Ierarh că este binevenit în mijlocul comunității lor de fiecare dată.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img