Ultimele știri

Un omagiu duhovnicesc: Înaltpreasfințitul Părinte Petru onorează aniversarea a 16 ani de la întronizarea Patriarhului Daniel

În această zi de sărbătoare cu încărcătură istorică și duhovnicească profundă, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Mitropolitul Basarabiei, a fost prezent la ceremonialul organizat la Catedrala Patriarhală și Palatul Patriarhiei din București, pentru a sărbători aniversarea a 16 ani de la întronizarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române. Acest eveniment a reprezentat o ocazie importantă pentru ierarhii și clericii Bisericii Ortodoxe Române, respectiv pentru credincioșii români de pretutindeni de a aduce un sincer omagiu și un gest de recunoștință Întâistătătorului Scaunului Patriarhal.

Însoțit de Părintele Arhidiacon Maxim Sturza, Înaltpreasfințitul Părinte Petru a adus gândurile Sale de felicitare și de recunoștință Preafericitului Părinte Patriarh Daniel. Aceste cuvinte, rostite în numele întregii comunități ortodoxe din Basarabia, au fost pline de apreciere pentru contribuția semnificativă a Preafericitului Patriarh la dezvoltarea și promovarea valorilor ortodoxe în regiune.

Mitropolitul Basarabiei a subliniat perspectivele pastorale și misionare pe care Patriarhul Daniel le-a oferit în acești 16 ani de slujire. De asemenea, și-a exprimat recunoștința pentru purtarea de grijă a Patriarhului față de creștinii români-basarabeni, din țară și din diaspora, respectiv pentru sfaturile și viziunea sa înțeleaptă. De altfel, această aniversare a fost un prilej de a arăta recunoștința pentru impactul profund pe care Biserica Ortodoxă Română sub conducerea Patriarhului Daniel l-a avut în societatea basarabeană.

În ultimii 16 ani, sub îndrumarea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel, Biserica Ortodoxă Română a experimentat o dezvoltare remarcabilă în diverse domenii, de la activitatea pastoral-liturgică și administrativă la cultură, misiune, și acțiuni filantropice. Această aniversare a reprezentat, așadar, un moment oportun pentru a celebra și a recunoaște realizările notabile ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Patriarhului Daniel, în fruntea acesteia.

Sfânta Liturghie și Slujba de Te Deum, dedicate aniversării, pot fi urmărite aici:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img