Ultimele știri

Slujba de Bobotează la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

   În data de 19 ianuarie 2018, când creștinii ce țin de calendarul de stil vechi au sărbătorit Botezul Domnului, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, însoţit de un sobor de clerici, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din oraşul Chişinău.

   După Sfânta Liturghie, a avut loc slujba de sfinţire a apei, oficiată de ÎPS Petru. La finele serviciului divin, Mitropolitul Petru le-a explicat credincioşilor rostul acestei slujbe şi efectele tămăduitoare ale Agheasmei Mari, care se săvârşeşte în această zi şi în ajunul Bobotezei explicând celor prezenţi cum trebuie păstrată Aghiazma Mare: „Fiecare creştin sau fiecare casă trebuie să ia din Aghiazma de la Bobotează şi să o păstreze într-un vas curat şi la loc de cinste. Se gustă din ea pe nemâncate şi cu multa cuviinţă în zilele de ajunare şi de post, sau în zilele de sărbători mari, după ce venim de la biserică, mai ales când nu ne împărtăşim”.

   La sfârşit, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei i-a stropit pe oameni cu Agheasmă Mare şi după acest moment credincioşii şi-au umplut vasele cu apă sfinţită şi au primit binecuvântarea arhierească.  

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img