Ultimele știri

PS Antonie: „Doar în stare de smerenie ne apropiem de Dumnezeu”

Sâmbătă, 20 ianuarie 2018, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă sărbătorile pe silul vechi, au prăznuit Soborul Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Pogorârea Sfântului Duh ” din oraşul Călăraşi (preot paroh Protoiereu Mitrofor Ioan Mutu). 

PS Antonie a oficiat şi un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu asupra comunităţii „Pogorârea Sfântului Duh ” din oraşul Călăraşi, asupra familiei părintelui paroh şi pentru sănătatea ctitorilor, a binefăcătorilor sfântului locaş din Călăraşi şi a celor care poartă numele Botezătorului Domnului.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi la misiunea sa sfântă de-al arăta oamenilor pe Mântuitorul Iisus Hristos. Vorbind despre viaţa Sfântului Proroc Ioan Botezătorul, PS Antonie, între altele a spus: „Sfântul Proroc Ioan Botezătorul a fost tot timpul un model de vieţuire, în mod special, pentru monahi. El este un exemplu de asceză şi smerenie. Smerenie vedem la Sfântul Proroc Ioan Botezătorul şi în felul cum se alimentează şi în felul cum este îmbrăcat. Dar de la Sfântul Proroc Ioan Botezătorul are ce învăţa şi fiecare creştin. Virtutea smereniei este o haină în care Dumnezeu aşteaptă să ne îmbrăcăm sufletele noastre. De ce suntem îndemnaţi să cultivăm această virtute? Pentru că doar smerindu-ne putem creşte duhovniceşte şi doar în stare de smerenie ne apropiem de Dumnezeu”.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele Ioan cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice, i-a urat păstorire îndelungată cu roade mari în grădina Domnului şi i-a dăruit părintelui Ioan o carte semnată de marele Mitropolit Antonie Plămădeală.

Părintele Ioan a primit felicitări şi de la enoriaşii săi, care i-au mulţumit pentru faptul că de fiecare dată găseşte timp pentru fiecare dintre ei şi îi povăţuieşte cu mult drag.

PS Antonie i-a felicitat, cu ocazia sărbătoririi zilei onomastice, pe toţi creştinii care poartă numele de Ion şi Ioana şi derivatele acestor nume.

Fiecare creştin prezent la Sfânta Liturghie a primit în dar de la ierarhul Mitropoliei Basarabiei iconiţe cu chipul Maicii Domnului.

Biserica „Pogorârea Sfântului Duh ” din oraşul Călăraşi au fost înălţată prin osteneala părintelui Ioan Mutu, care a coordonat lucrările de construcţie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img