Ultimele știri

Slujbă arhierească, cu participarea ÎPS Petru, cu ocazia zilei onomastice a Părintelui Protopop de Chișinău al Mitropoliei Basarabiei

În data 1 august 2019, când conform calendarului de stil vechi, creștinii prăznuiesc aflarea moaștelor Sf. Serafim de Sarov a fost zi de mare sărbătoare în parohia Sf. Ier. Spiridon și Sf. Serafim de Sarov din Chișinău, cu ocazia prăznuirii hramului de vară al parohiei, dar și a zilei onomastice a părintelui paroh, PC Prot. Mitrof. Serafim Banari – protopop de Chișinău.

Cu această ocazie a fost săvârșită Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, de către Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Mitropolit Petru, care a fost înconjurat de un impresionant sobor de preoți și diaconi. Prezenți la eveniment au fost și preoți din cadrul Arhiepiscopiei Iașilor, în special protopopiatul Iași II, cu care protopopiatul Chișinău are un proiect de înfrățire.

La sfârșitul Serviciului Divin, cu binecuvântarea ÎPS Părinte Petru, părintele protopop Marius Daniel Profir a adus un elogiu Sf. Cuv. Serafim printr-un frumos discurs catehetic, aducând totodată și felicitări omologului său de la Chișinău.

În continuare a fost înălțat un Te-Deum de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui paroh, a familiei sale și a păstoriților săi.

În final vlădica Petru l-a felicitat pe părintele Serafim cu ocazia zilei onomastice, apreciind activitatea dinamică de care a dat dovadă în fruntea protopopiatului de Chișinău, de la numire dar și spiritul activ și gospodăresc din parohie. Totodată Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei a apreciat și încurajat colaborarea frumoasă dezvoltată, în ultima perioadă între cele două protopopiate.

Pentru activitatea dinamică,  spiritul gospodăresc și dăruirea necondiționată în parohie și protopopiat, părintele Serafim a fost gratificat de către ÎPS Petru, cu Ordinul Sf. Ștefan cel Mare, de grad I, în semn de apreciere și încurajare.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img