Ultimele știri

ÎPS Petru: “Sfântul Prooroc Ilie –model de credință în Adevăratul Dumnezeu”

   În ziua prăznuirii, pe stil vechi a Sfântului Prooroc Ilie, în data de 2 august 2019, ÎPS Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, a oficiat cu ocazia hramului, Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul din satul Cornești r-n Ungheni(stareț PCuv. Arhimandrit Damaschin Cimbir).

   După oficierea Sfintei Liturghii, Întîistătătorul Mitropoliei Basarabiei o rostit un cuvânt de învățătură cu referire la viața Sfântului Prooroc Ilie, vorbind despre el ca „Un model de credinţă în Adevăratul Dumnezeu. El a fost un ales a lui Dumnezeu, pe care Dumnezeu l-a ascultat când era în viaţă, dăruindu-i putere mare. A făcut diferite minuni: a înviat copilul mort al văduvei din Sarepta Sidonului, a poruncit norilor să nu trimită ploaie iar norii l-au ascultat, s-a rugat ca Bunul Dumnezeu să trimită foc peste jertfa sa şi Dumnezeu l-a ascultat, e.t.c.  Dar Sfântul Ilie are trecere mare la Dumnezeu şi după ridicarea sa la cer. De aceea, să chemăm în ajutor pe acest mare sfânt al lui Dumnezeu la vreme de necaz, iar viaţa lui şi credinţa să ne fie model de vieţuire creştină.

   După Sfânta Slujbă, soborul de preoţi a înălţat un Te-Deum pentru sănătatea părintelui stareț și a păstoriților săi, precum și a ctitorilor mănăstirii.

    Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img