Ultimele știri

În atenția tinerilor din cadrul parohiilor Arhiepiscopiei Chișinăului

Cu binecuvântarea ÎnaltPreasfințitului Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, tinerii activi din cadrul parohiilor Arhiepiscopiei Chișinăului, vor avea posibilitatea să participe la câteva evenimente semnificative pentru viața lor, care se desfășoară în cuprinsul Patriarhiei Române în lunile august și septembrie.

Aceste evenimente sunt:

1. Întâlnirea Tinerilor Ortodocși din Moldova din 23-25 august aflată la a doua ediție, având ca temă Tânărul în cetate, reprezintă un răspuns la dorința tinerilor de a se întâlni, de a găsi răspunsuri la întrebările lor.

Timp de 3 zile, va fi organizat în Iași, pentru un număr de 1500 de tineri dintre care tineri din Basarabia și zona Cernăuți (Ucraina) un program complex care va cuprinde:

  1. manifestări culturale  și artistice (vizitarea orașului Iași, concert, Festivalul Bucuriei – târgul meșterilor și meșteșugurilor);
  2.  educative (7 conferințe de tip TedEx, 1 conferință în Grădina Palas, 65 ateliere tip dezbatere, târgul meșterilor populari și al meșteșugarilor).

Din cadrul Arhiepiscopiei Chișinăului la eveniment sunt așteptați să participe 30 de tineri din parohii, cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani, activi în proiectele și activitățile parohiale.

2. Episcopia Husilor organizeaza, in municipiul Vaslui, in zilele de 24 august – 25 august 2019, a II-a editie a ”Intalnirii tinerilor ortodocsi din Episcopia Husilor”.

450 de tineri din cuprinsul Episcopiei Husilor, cu vârsta cuprinsă intre 16 – 35 ani, alături de care sunt invitați să participe și tineri din eparhiile Mitropoliei Basarabiei.

Din partea Arhiepiscopiei Chișinăului, cu binecuvântarea ÎPS Petru sunt invitați să participe 19 tineri împreună cu un preot însoțitor.

3. Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși – ITO de la Craiova va marca începutul toamnei anului 2019, fiind un eveniment cu caracter național și internațional, ce va reuni în frumoasa cetate oltenească un număr de  peste  2500 de tineri cu vârsta cuprinsă între 16 și 35 de ani.

 

Întâlnirea Internațională a Tinerilor Ortodocși de la Craiova va avea loc în perioada 5-8 septembrie 2019. Reuniunea din septembrie 2019 se încadrează în serica întâlnirilor de tineret organizate la Baia Mare în 2013 și 2014, la Cluj în 2015, la București în 2016,  la Iași în 2017 și la Sibiu în 2018.

   Din partea Arhiepiscopiei Chișinăului sunt așteptați la eveniment 25 de tineri din parohii.

   Participanții la aceste evenimente vor achita doar transportul, fiind scutiți de taxele de participare ale evenimentelor, vor fi responsabili și vor respecta cu strictețe regulamentul de organizare al acestor evenimente, care include o conduită responsabilă și nu vor avea dreptul să consume băuturi alcoolice pe durata desfășurări acestor evenimente.

   Responsabil din partea Arhiepiscopiei Chișinăului pentru organizare și buna desfășurare a acestor evenimente este consilierul pe misiune, pastorație și asistență social, pr. Nicolae Crețu (telefon de contact 068023999). Rugăm ca doritorii să participe la aceste evenimente să se înscrie pe parcursul acestei săptămâni.

   Sectorul de Misiune, Pastorație și Asistență Socială al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img