Ultimele știri

Sfântul Ioan Botezătorul Sărbătorit prin Liturghie Arhierească la Ratuș – Criuleni

  În a doua zi a Praznicului Botezului Domnului, zi în care creștinii ortodocși de stil vechi prăznuiesc pe Sfântul Prooroc, Înaintemergător și Botezător al Domnului, Ioan, în data de 20 ianuarie 2020, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, ÎPS Părinte Mitropolit Petru a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie în parohia Sf. Cuv. Parascheva din localitatea Ratuș, raionul Criuleni – paroh PC preot Ioan Marian.

  După oficierea Serviciului Divin, ÎnaltPreasfinția Sa a rostit o omilie în care a vorbit despre viața Sfântului Ioan Botezătorul și despre rolul lui în pregătirea venirii Mântuitorului în lume.

  De asemenea vlădica Petru l-a felicitat pe părintele paroh cu ocazia prăznuirii ocrotitorului ceresc, dorindu-I sănătate, ani mulți și râvna Sfântului Ioan Botezătorul în slujirea turmei încredințate.

  În continuare, ÎnaltPreasfinția Sa a oferit, la recomandarea părintelui paroh ctitorilor care au contribuit substanțial la construcția bisericii: d-lui Soltan Tudor Sevastian și d-lui Efros Ion Petru.

  Părintele paroh a mulțumit ÎPS Părinte Mitropolit pentru dragostea arătată față de parohia și credincioșii din Ratuș, pentru vizită și binecuvântare arhierească și l-a felicitate, din numele întregii comunități cu ocazia prăznuirii sfântului a cărui nume l-a primit la botez: “Astăzi este o zi importantă și pentru ÎnaltPreasfinția Voastră, datorită faptului că prin rânduiala Lui Dumnezeu, părinții ÎnaltPreasfinției Voastre, după naștere au ales ca Sfântul Ioan Botezătorul să vă fie protectorul și numele lui să-l purtați cu vrednicie, iar numele de Petru la ales Dumnezeu în slujirea bisericii”.

  În acest context, părintele Ioan, a oferit în dar mitropolitului Basarabiei, doi porumbei albi de specie rară care nu se găsesc în Moldova, ca simbol al Duhului Sfânt, semn al păcii și al înaltei prețuiri.

  După tradiția familiei, părintele Ioan și  preoteasa Daniela, au oferit o agapă frățească oaspeților de onoare și credincioșilor prezenți.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img