Ultimele știri

Mica Unire marcată prin rugăciune la Paraclisul Mitropolitan din Chișinău

   În data de 24 ianuarie 2020, la Paraclisul Mitropolitan Sf. Ioan Teologul din Chișinău, cu binecuvântarea ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a fost marcat momentul Unirii celor două Principate Române, Moldova și Țara Românească, într-un singur Stat Unitar Român, sub conducerea lui Alexandru Ioan Cuza la anul 1859.

  Momentul a fost marcat prin săvârșirea unui Te-Deum de mulțumire, de către un sobor preoțesc condus de PC preot Victor Ghimpu, consilier eparhial.

  La eveniment au fost prezenți Excelența Sa, domnul Ambasador al României în R. Moldova, d-l Daniel Ioniță împreună cu alți membri ai corpului diplomatic român de la Chișinău.

  După săvârșirea rugăciunilor de mulțumire Lui Dumnezeu, cu un cuvânt de felicitare a venit Excelența Sa, d-l Ambasador Daniel Ioniță, care a felicitat pe toți cei prezenți cu ocazia acestui eveniment, care a prefigurat Marea Unire din 1918.

  De asemenea, un cuvânt de felicitare a adresat și PC părinte consilier eparhial Vlad Mihăilă, care a făcut și câteva remarci istorice cu referire la acest eveniment.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img