Ultimele știri

Seară de concert la Chișinău, organizată de Corala Mitropoliei Basarabiei

Corala „Gavriil Musicescu” al Mitropoliei Basarabiei a organizat în seara de miercuri, 21 decembrie, un maiestos eveniment în Chișinău dedicat colindelor tradiționale românești.

Pe marea scenă a Sălii cu Orgă, au interpretat un buchet de colinde:

  • Corul de fete „Vivace” al Școlii de Arte „Alexei Stârcea” din Chișinău, format din 120 de copii, dirijor – domnul Anton Dumbrava;
  • Corul mixt „Doina Codrului” din localitatea Lozova, raionul Strășeni, dirijor – domnul Ruslan Bardier;
  • Corala Mitropoliei Basarabiei „Gavriil Musicescu”, dirijor – domnul Anton Dumbrava;
  • Domnul Nicolae Federiuc, interpret și jurnalist.

Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor, a fost prezent la acest concert binecuvântat, împreună cu numeroși clerici, autorități și credincioși, care s-au bucurat de tradiționalul repertoriu ce poartă mireasma darului de aur, smirnă şi tămâie, pe care colindătorii le-au adus Pruncului Hristos.

„Este deja a doua ediție a frumosului Concert de colinde „Magii de la Răsărit” organizat cu binecuvântarea și sprijinul nostru de către Colara mitropolitană, în această perioadă premergătoare sărbătorii Nașterii Domnului. Ne-am bucurat foarte mult să asistăm la un asemenea eveniment, pentru că colindătorii sunt cei care-L poartă pe Dumnezeu prin case, aducând acolo unde sunt primiți, puțină mângâiere, credință și nădejde. 

Mă bucur enorm că tinerii din țara noastră păstrează și cultivă cu ardoare vechile tradiții creștine, respectiv colindele, care sunt împletite adânc cu istoria vie a neamului românesc. Este impresionant cum străbunii noștri au reușit să cuprindă în câteva versuri o teologie atât de înaltă, cum este Taina Întrupării Domnului Hristos”, a menționat ÎPS Părinte Petru.

La finalul concertului, Părintele Mitropolit a înmânat mai multe Diplome de excelență și de participare, fiilor și fiicelor duhovnicești ai Mitropoliei Basarabiei, care prin eforturi considerabile se ostenesc pentru conservarea și promovarea graiului, tradițiilor, culturii și spiritualității românești, înmulțind talanții primiți de la Preamilostivul Dumnezeu.

De asemenea, a oferit în dar câte un calendar bisericesc și portocale tuturor celor prezenți.

Organizatorii au mulțumit tuturor persoanelor implicate în buna desfășurare a concertului, sponsorilor, participanților și auditoriului, nădăjduind că anul viitor se vor reîntâlni la o nouă ediție.

ÎPS Petru la Concertul de colinde „Magii de la Răsărit”, ediția a II-a, în Sala cu Orgă din Chișinău

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img