Ultimele știri

Sărbătoarea Marii Unirii la Mitropolia Basarabiei

La 1 decembrie, de Ziua Marii Unirii de la Alba Iulia, Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, la Paraclisul Mitropolitan din Chişinău, un Te-Deum cu ocazia Zilei Naţionale a Tuturor Românilor.

După rugăciunea de mulţumire înălţată Bunului Dumnezeu pentru binefacerile revărsate peste poporul român, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei a rostit un cuvânt de felicitare pentru toţi românii, după care dl Academician, Nicolae Dabija a adus un elogiu făuritorilor Marii Uniri.

După Te-Deum, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, împreună cu o parte din clericii Mitropoliei Basarabiei, au mers la monumentul domnitorului Ştefan cel Mare şi Sfânt din centrul Chişinăului, unde au depus flori. La monumentul Sfântului Voievod clericii au înălţat rugăciuni, cântând troparul Sfântului şi au intonat „Deşteaptă-te române” şi „Când a fost să moară Ştefan”.

PS Antonie a rostit un cuvânt de felicitarea pentru toţi cei prezenţi la monumentul Sfântului Domnitor şi a sfinţit Tricolorul, cu o lungime de o mie de metri, care a fost desfăşurat pe bulevardul Ştefan cel Mare şi Sfânt din Chişinău. Evenimentul inedit, cu tricolorul de un kilometru, a fost organizat de Asociaţia Obştească „Onoare, Demnitate şi Patrie” din Chişinău.

În aceiaşi zi, PS Antonie a binecuvântat spectacolul dedicat Zilei Unirii de la Teatrul „Ginta Latină”. La spectacol a fost prezent şi Excelenţa Sa Daniel Ioniţă, ambasadorul României în Republica Moldova.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img