Ultimele știri

Punerea pietrei de temelie pentru biserica din Volovița

În data de 11 octombrie curent, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a săvîrșit, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, slujba de sfințire și punere a pietrei de temelie a unei noi biserici din cadrul Mitropoliei Basarabiei în localitatea Volovița, raionul Soroca, ce va purta hramul „Sfântul Mare Mucenic Ioan cel Nou de la Suceava” (preot paroh Doboșeriu Florentin Constantin). La slujbă au mai fost prezenți și părintele vicar administrativ al Episcopiei Basarabiei de Bălți, prot. Valeriu Cernei, părintele Sorin Huluță, protopop de Soroca,  precum și alți clerici.

Vlădica Petru a rostit un cuvânt de învățătură în care a a vorbit despre mărturisirea  credinței ortodoxe, având exemplul Sf. Mc. Ioan cel Nou de la Suceava, ocrotitorul noii biserici: „Sfinții mucenici ne sunt nouă modele în mărturisirea și propovăduirea credinței strămoșești. Trebuie să ne uităm la ei cu mult drag pentru că ei l-au mărturisit pe Hristos, chiar cu prețul vieții. Chiar dacă trăim alte vremuri, aparent fără prigoane, în calea ridicării unui locaș sfânt, se vor găsi și azi răuvoitori, de aceea, rugăm pe Bunul Dumnezeu să ne întărească credința și să ne dea putere pentru a duce la bun sfârșit ridicarea noii biserici!”.

În final, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a mulțumit tuturor celor care au sprijinit și vor sprijini proiectul viitoarei biserici, iar părintelui paroh i-a urat multă răbdare și putere în misiunea ce i-a fost încredințată.

Începutul lucrărilor noii biserici au avut loc pe 26 septembrie 2016. Cu o zi înainte a avut loc adunarea consilierilor parohiali, unde s-a discutat despre implicare și posibilitatea începerii șantierului de construcție pentru noua biserică. S-a curățat și defrișat locul, s-a trasat perimetrul pentru fundația biserici, s-au pregătit materialele pentru lucru, s-a escavat, iar apoi s-au pregătit pietrele pentru sfințire.

Evenimentul s-a încheiat cu o agapa frățească, la care au participat muncitorii bisericii, dar și credincioși. De asemenea, pe masa de slujire a fost adus și veșmântul Sf. Cuvioase Parascheva de la Iași, care se păstrează de obicei la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din orașul Chișinău.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img