Ultimele știri

PS Veniamin: “În măsura în care noi îl lăsăm pe Hristos – Lumina Lumii, să ne lumineze, ne umplem sufletele noastre de lumină și de bucuria Duhului Sfânt”

   În Duminica a treia după Cincizecime ( 17.06.2018 ), Preasfințitul Părinte Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud, a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, înconjurat de un sobor de clerici, la Biserica “Sf. M. Mc. Pentelimon” din orașul Cahul (paroh PC preot Iulian Budescu – vicar administrativ al Episcopiei Basarabiei de Sud).

   După oficierea Sfintei Liturghii Preasfinția Sa a rostit un cuvânt de învățătură, cu referire la evanghelia zilei, în care, printre altele, a menționat: “Evanghelia de astăzi, încadrată în binecunoscuta Predică de pe Munte, este o învățătură a Mântuitorului nostru Iisus Hristos, în care ne explică ce ar trebui să facă cei care vor să-I urmeze și să-și câștige viața veșnică.”

   “De cele mai multe ori, în viața noastră noi punem accent pe lucrurile exterioare, neglijând, în schimb, cele interioare-sufletești, care contează cu adevărat. În elucidarea acestei probleme, El ne aduce drept exemplu lumina și ochiul, ca organ care poate percepe lumina. În măsura în care noi îl lăsăm pe Hristos – Lumina Lumii, să ne lumineze, ne umplem sufletele noastre de lumină și de bucuria Duhului Sfânt”, a concluzionat Ierarhul Mitropoliei Basarabiei.

   În final, Preasfințitul Părinte Veniamin a oferit în dar părintelui paroh un set de 17 cărți liturgice din partea Patriarhiei Române. 

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img