Ultimele știri

Preasfințitul Episcop Antonie s-a întâlnit cu Consulul General al României la Bălţi

În după-amiaza zilei de marţi, 12 iunie 2018, Preasfințitul Părinte Episcop Antonie de Bălţi a întreprins o vizită la Consulatul General al României la Bălți, unde, într-o atmosferă călduroasă, a fost primit de domnul Mihai Baciu, Consulul General al României la Bălţi.

Cu această ocazie, Preasfințitul Părinte Antonie i-a vorbit domnului Consul General despre decizia Sfântului Sinod al Bisericii Ortodoxe Române privind alegerea canonică și statutară a unui episcop titular pentru scaunul episcopal vacant de la Bălţi şi despre activitatea de organizare a noii entităţi eclesiastice româneşti din Republica Moldova.

Preasfințitul Părinte Antonie i-a adresat domnului Consul General invitația de a participa la sfintele slujbe pe care le va oficia atât în orașul de reședință, cât și în cuprinsul Episcopiei de Bălţi.

Domnul Consul General Mihai Baciu i-a urat Preasfințitului Părinte Antonie succese în noua sa demnitate de episcop al Episcopiei de Bălţi, asigurându-l de totala deschiderea oficiului consular al României acreditat pentru zona de nord a Republicii Moldova. 

Preasfințitul Antonie a fost însoţit de către Preacucernicul părinte Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi.

Părțile au convenit asupra unui dialog interinstituțional, în beneficiul credincioșilor ortodocși și al cetățenilor români din regiune.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img