Ultimele știri

PS Veniamin: “Duhurile rele pot fi ținute la distanță, dacă păstrăm mintea noastră în dialog permanent cu Dumnezeu”

   În Duminica a X-a după Rusalii (5.08.2018), PS Veniamin, episcopul Basarabiei de Sud a oficiat Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la biserica “Sf. M. Mc. Pentelimon” din orașul Cahul.

   În cuvântul de învățătură, rostit la finalul Sfintei Liturghii, Preasfinția Sa a vorbit despre influența duhurilor rele în viața noastră: „Ele au capacitatea de a pune stăpânire pe om. Pentru a scăpa din captivitatea lor avem nevoie credință, post și rugăciune, după cum ne încredințează  chiar Însuși Mântuitorul Hristos. Sfinții Părinți numesc rugăciunea drept convorbire a minții noastre cu Dumnezeu. În acest sens, duhurile rele pot fi ținute la distanță, dacă păstrăm mintea noastră în dialog permanent cu Dumnezeu. Efectele rugăciunii însă sunt mai mari dacă sunt îmbinate cu post. Credința, postul și rugăciunea sunt chei ale Împărăției Lui Dumnezeu”.

   În cadrul Sfintei Liturghii cucernicul diaconȘuhan Dumitru, a fost hirotonit în preot, pe seama parohiei cu Hramul Sf. M. Mc. Gheorghe din localitatea Taraclia de Salcie, Protopopiatul Cahul, raionul Cahul.

   Biroul de presă al Episcopiei Basarabiei de Sud.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img