Ultimele știri

ÎPS Petru: „Atunci când acceptăm să împărţim puţinul nostru, Dumnezeu face minuni şi înmulţeşte darul”

   În data de 2 august 2018, zi în care toți creștinii ce țin de calendarul de stil vechi, prăznuiesc pe Sfântul prooroc Ilie Tezviteanul, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la mănăstirea „Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul” cu ocazia sărbătoririi hramului acestei aşezări monahale (Stareţ Pcuv. Arhim. Damaschin Cimbir).

   În omilia rostită în fața creştinilor prezenţi la hram, Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru, a vorbit despre viața acestui mare sfânt al Vechiului Testament iar printre altele, a spus: „Sfântul Ilie Tezviteanul este unul dintre proorocii Vechiului Testament care este cinstit cu multă evlavie de creştini. Proorocii au fost aleşii lui Dumnezeu pentru ai vesti voia Sa şi a fi călăuze ale poporului pe calea sfinţeniei şi a credinţei celei adevărate. Proorocii au fost inspiraţi în lucrarea lor de Duhul Sfânt, de aceea ei au prevăzut şi viitorul. Ei au fost drepţi în faţa lui Dumnezeu, fapt confirmat şi prin facerea de minuni. Este şi cazul Sfântului Ilie, pe care îl prăznuim astăzi, care a înviat, prin rugăciunile sale fierbinţi, un mort (fiul văduvei din Sarepta Sidonului), a poruncit norilor să nu mai trimită ploile, şi apoi să plouă şi norii au ascultat de el”.   

   „Pentru noi, creştinii, Sfântul proroc Ilie este un model de credinţă în Adevăratul Dumnezeu. De la văduva din Sarepta Sidonului învăţăm că atunci când acceptăm să împărţim puţinul nostru, Dumnezeu face minuni şi înmulţeşte darul. Astăzi, în urma inundaţiilor care au avut loc vara aceasta, foarte multe familii au rămas fără agoniseala lor de-o viaţă. Să răspundem cu ajutorul nostru la necazul semenilor. Să nu fim indiferenţi. Indiferenţa nu este o stare creştină”, a mai Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit.

   După Sfânta Slujbă, a fost înălţat un Te-Deum pentru sănătatea Părintelui stareț, ale ctitorilor, binefăcătorilor și închinătorilor sfintei mănăstiri.

   Părintele stareţ Damaschin Cimbir a mulţumit Înaltpreasfinţitului Petru pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei și cu alte ocazii la mănăstirea din Cornești.  

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img