Ultimele știri

PS Antonie: „Când omul este cu Dumnezeu, diavolul nu-i poate provoca nici un rău”

Duminică, 5 august 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Acoperemântul Maicii Domnului” din oraşul Donduşeni (preot paroh Roman Botezatu).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie a vorbit despre lucrarea celui rău în lume, despre cum duhurile rele pot pune stăpânire asupra omului şi despre avantajul celor care au cine să se roage pentru ei, când aceştia trec prin încercări.

Când omul se îndepărtează de Dumnezeu, duhurile rele pot pune stăpânire pe el. Fiind îndepărtat de Dumnezeu, omul devine slab şi neprotejat. Devine vulnerabil. Este uşor atacat de cel viclean. Şi când omul se află în această stare? Când este plin de păcate, când nu-şi recunoaşte greşelile şi când nu este împăcat cu Dumnezeu în Taina Sfintei Spovedanii. Şi dimpotrivă, când omul este cu Dumnezeu, diavolul nu-i poate provoca nici un rău. Diavolul, cu toate că-l urăşte pe om, şi-i doreşte răul, nu poate să-i facă nimic, pentru că în faţa lui Dumnezeu, este fără putere. Omul când este cu Dumnezeu este puternic şi protejat de tot răul. Şi când omul este cu Dumnezeu? Când se roagă, posteşte, face fapte bune, se mărturiseşte cu regularitate şi este prezent la slujbele Bisericii”.

„Să ne străduim să nu-L îndepărtăm pe Dumnezeu de la noi prin faptele vieţii noastre, ci să ne ostenim ca prin ceea ce facem Domnul să fie tot timpul cu noi”, a îndemnat PS Antonie.

Un cuvânt către credincioşi a adresat şi dl Teofil Bălteanu, colonel (r), director general Bohemia Iaşi şi dna Gulinara Grigoriev, şefa Secţiei învăţământ, Donduşeni.

PS Antonie a apreciat strădania depusă de părintele Roman, care cu multă osteneală, într-un timp relativ scurt, a înălţat o monumentală biserică, catedrala de nord a Episcopiei de Bălţi, cum a numit-o PS Antonie.

Părintele Roman i-a mulţumit Preasfinţitului Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească şi l-a invitat pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii, menţionând că este aşteptat şi în ziua de 23 septembrie, când biserica de la Donduşeni va fi sfinţită.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img