Ultimele știri

PS Antonie a participat la sfinţirea bisericii din Dărmăneşti, jud Bacău

În ziua de duminică, 21 octombrie 2018, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a participat, alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului şi Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul, Episcop vicar al Arhiepiscopiei Bucureștilor, la slujba de sfinţire a bisericii „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și „Acoperământul Maicii Domnului” din cartierul Boiștea, localitatea Dărmănești, Protopopiatul Moinești, Arhiepiscopia Romanului și Bacăului.

Ierarhul de Bălţi a fost prezent la marele eveniment de la Dărmăneşti la invitaţia părintelui paroh Daniel Prepeliță, un coleg de facultate de-al Preasfinţitului Antonie.

Piatra de temelie a fost aşezată în 14 iulie 2002, noul locaș de cult fiind ridicat din cărămidă, în stil moldovenesc ștefanian, în plan triconc cu turlă pe naos și pridvor deschis pe partea dreaptă înspre miazănoapte, informează Eparhia Romanului şi Bacăului.

În timpul Sfintei Liturghii ce a urmat slujbei de sfinţire, Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul a adresat un cuvânt credincioşilor prezenţi imediat după citirea textului evanghelic.

Tot în cadrul Sfintei Liturghii, PS Antonie l-a hirotonit preot pe diaconul Bogdan Ionuț Todirașc, numit la Parohia Oțelești, Protopopiatul Bacău.

De asemenea tânărul teolog Liviu Petronel Pădurescu a fost hirotonit de către Preasfințitul Părinte Timotei Prahoveanul în diacon pe seama Parohiei „Sfântul Nicolae” Dănceni, Protopopiatul Sascut.

Pentru eforturile depuse la construcţia bisericii, Părintele paroh Daniel Prepeliță a primit din partea Preafericitului Părinte Patriarh Daniel „Crucea Patriarhală pentru clerici”, cea mai înaltă distincţie care se oferă clericilor şi mirenilor.

La sfârşitul Sfintei Liturghii, PS Antonie i-a dăruit părintelui Daniel o candelă de prestol care să ardă la Dărmăneşti pentru unitatea neamului românesc.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img