Ultimele știri

ÎPS Petru: „Omul nu este creat pentru a muri, ci pentru a trăi în veşnicie”

   Duminică, 21 octombrie 2018 ( a XX după Rusalii ), Înaltpreasfinţitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” din s. Cărpineni, raionul Hâncești (preot paroh Mihail Zghibarță).

   După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Părinte Mitropolit și Exarh Petru, a rostit un cuvânt de învăţătură în care a tâlcuit textul pericopei evanghelice din Duminica a XX-a după Rusalii, parabola învierii fiului văduvei din Nain, în care, printre altele a menționat: „Prin minunea învierii fiului văduvei din Nain, Mântuitorul le arată celor prezenţi, dar şi nouă, că este cu adevărat Fiul Lui Dumnezeu, dătătorul de viaţă şi biruitorul morţii. În afară de această înviere, ştim din Sfânta Evanghelie, că Mântuitorul a înviat pe fiica lui Iair, mai marele sinagogii din Capernaum şi pe prietenul său Lazăr, mort de patru zile. Aceste minuni ne spun că moartea este fără putere în faţa lui Dumnezeu şi nu moartea are ultimul cuvânt în existenţa noastră, ci ultimul cuvânt îl are învierea şi viaţa. Omul nu este creat pentru a muri, ci pentru a trăi în veşnicie”.

   „Din Evanghelia de astăzi, învăţăm, că având credinţă în Dumnezeu mergem pe drumul care duce la înviere şi viaţă veşnică. Să urmăm lui Hristos şi să moştenim Împărăţia lui Dumnezeu”, a îndemnat Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei.

   În final Întâistătătorul Mitropoliei s-a referit și la activitatea părintelui Mihail, care, în ciuda multor încercări și piedici, reușește să contureze înălțarea locașului de rugăciune din Cărpineni, iar în semn de apreciere l-a gratificat cu distincția bisericească Dreptul de a purta Bederniță.

  Părintele Mihail a mulţumit Înaltpreasfinţitului Părinte Petru pentru vizită și binecuvântare arhierească şi l-a invitat pe Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei să viziteze parohia „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe” şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img