Ultimele știri

PS Antonie: „Nimeni nu a rămas fără răspuns dacă s-a rugat cu credinţă Maicii Domnului”

Luni, 4 decembrie 2017, ziua când creştinii ortodocşi, care respectă sărbătorile pe silul vechi, au prăznuit Intrarea Maicii Domnului în Biserică, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la la biserica „Sfântul Serghie de Radonej” din localitatea Vărvăreuca, raionul Floreşti (preot paroh Serghei Bârlădeanu).

După Sfânta Liturghie a fost oficiat un Te-Deum de mulţumire pentru binefacerile revărsate de Bunul Dumnezeu peste familia părintelui Serghei şi pentru sănătatea ctitorilor sfântului locaş din Vărvăreuca.

În cuvântul său, PS Antonie a vorbit despre cultul Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă, menţionând că „nimeni nu a rămas fără răspuns dacă s-a rugat cu credinţă Maicii Domnului”. PS Antonie, între altele, a mai spus: „Maica Domnului este ocrotitoare fecioarelor, a monahilor, a familiilor, a slujitorilor altarului, cu alte cuvinte toţi suntem chemaţi să ne rugăm Maicii Domnului, pentru că ea pe toţi ne ocroteşte. Maica Domnului a fost un model de viaţă pentru femeile creştine. Multe tinere şi-au dedicat viaţa lui Hristos, intrând în monahism, cu credinţă şi dorinţă de a urma Maicii Domnului. Câte mame au crescut copii lor în credinţă, având, în gând şi inimă, rugăciuni către Maica Domnului? Şi Maica Domnului pe toate le-a ajutat. De aceea cultul Maicii Domnului este atât de popular printre ortodocşi, pentru că au simţit ajutorul ei”. „Să păstrăm frumoasa tradiţie a Bisericii Ortodoxe şi să aducem cinstire Maicii Domnului, sfinţilor, sfintelor moaşte, icoanelor, pentru a rămâne în dreapta credinţă şi a câştiga viaţa veşnică”, a mai îndemnat PS Antonie.

PS Antonie a apreciat munca părintelui Serghei şi a familiei sale, care, cu multă jertfă, a înălţat un sfânt locaş în Vărvăreuca. PS Antonie i-a dăruit părintelui Serghei un set de carte cu conţinut creştin pentru biblioteca parohială. Cărţile au fost donate de un bun creştin de peste Prut.

Părintele Serghei a mulţumit arhiereului Mitropoliei Basarabiei pentru vizită şi binecuvântare şi pentru setul de carte, invitându-l să mai vină în mijlocul creştinilor din Vărvăreuca şi cu alte ocazii.

Fiecare creştin a primit din partea ierarhului Mitropoliei Basarabiei câte o iconiţă cu chipul Maicii Domnului.

PS Antonie, cu binecuvântare Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a adus, de la Paraclisul Mitropolitan din Chişinău, spre închinare creştinilor din Vărvăreuca, veşmântul Sfintei Cuvioase Parascheva. Veşmântul se va afla la Vărvăreuca timp de şase zile.

Comunitatea „Sfântul Serghie de Radonej” din satul Vărvăreuca , raionul Floreşti a fost înregistrată în anul 2012. La 28 noiembrie 2013 a fost pusă prima piatra de temelie. La slujba de punere a pietrei de temelie a participat PC preot Ioan Cosoi, vicar administrativ al Arhiepiscopiei Chişinăului şi PC preot mitrofor Valeriu Cernei, vicar administrativ al Episcopiei de Bălţi. În ziua de 18 iulie 2014, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat prima slujbă arhierească în mijlocul comunităţii „Sfântul Serghie de Radonej”. Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru a slujit la Vărvăreuca în zilele de hram: 18 iulie 2015, 18 iulie 2016 şi 18 iulie 2017.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img