Ultimele știri

PS Antonie: „Ne mântuim în măsura în care iubim pe semenii noştri”

Duminică, 11 februarie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la Evanghelia din duminica Lăsatului sec de carne (a Înfricoşătoarei judecăţi). Vorbind despre felul cum putem obţine mântuirea, PS Antonie, între altele, a spus: „Vedem din Evanghelie că atunci când ajutăm pe semeni, ajutăm, de fapt, pe Hristos. El este prezent tainic în fiecare semen de-al nostru. Când semenul nostru este flămând, însetat, fără haine, în temniţă, în spital sau străin, în realitate suferă Hristos. Mai învăţăm din Evanghelia de astăzi că de felul cum ajutăm semenii, avem parte de binecuvântare sau de blestem. Când arătăm iubire faţă de semeni, Dumnezeu varsă peste noi binecuvântarea Sa”.

„Să fim milostivi, să nu fim indiferenţi faţă de semenii noştri care sunt în lipsuri, pentru că ne mântuim în măsura în care iubim pe semenii noştri”, a mai spus PS Antonie. 

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img