Ultimele știri

PS Antonie: „Clericul este în slujba lui Dumnezeu şi a semenilor toată viaţa”

Luni, 12 februarie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie ” din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni (preot paroh, consilier mitropolitan Adrian Agapi).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie s-a referit la viaţa şi activitatea Sfinţilor Trei Ierarhi şi moştenirea lor bogată lăsată Bisericii. Vorbind despre activitatea Sfinţilor Trei Ierarhi, PS Antonie, între altele, a spus: „Sfinţii Trei Ierarhi sunt modele de slujire pentru toţi clericii. De la ei învăţăm cum să slujim lui Dumnezeu şi semenilor, cum să apărăm dreapta credinţă, cum să o propovăduim, cum să o trăim. Învăţăm că slujirea clericului nu se încheie cu slujirea sfintelor slujbe la biserică, ci este o slujire continuă. Clericul este în slujba lui Dumnezeu şi a semenilor toată viaţa. Învăţăm că dragostea faţă de Dumnezeu o arătăm atunci când ne rugăm şi iubim pe semeni, când facem binele. Ca faptele noastre arătă care ne este credinţa. Că adevăratul creştin este chemat să trăiască cu bucuriile şi durerile semenului pentru a se numi cu adevărat fiu al lui Dumnezeu”.    

PS Antonie şi de data aceasta a apreciat activitatea misionar-pastorală şi gospodărească a părintelui Adrian.

Părintele Adrian a mulţumit pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii de creştini din Floriţoaia Veche şi cu alte ocazii. 

După Sfânta Slujbă, PS Antonie a avut o întâlnire cu dl Sergiu Mărgărint, primarul comunei Floriţoaia Veche. Întrevederea a decurs într-o atmosferă de totală înţelegere.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img