Ultimele știri

ÎPS Petru: “În fiecare semen de-al nostru trebuie să vedem pe Iisus Hristos Însuşi”

   În Duminica Lăsatului Sec de Carne(a Înfricoșătoarei Judecăți), în data de 11 februarie 2018, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei ÎPS Petru, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Treime” din curtea Liceului „Prometeu” din Chişinău (paroh PC preot Ioan Cosoi).

   În cuvântul rostit după oficierea Serviciului Divin, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei s-a referit la însemnătatea duminicii lăsatului sec de carne, în procesul de pregătire pentru perioada Postului Mare dar și la Înfricoșătoarea Judecată pentru care trebuie să fim pregătiți în fiecare zi a vieții noastre.

   Între cele spuse vlădica Petru a mai menționat: „Ceea ce trebuie să reţinem din Evanghelia de astăzi este că în fiecare semen de-al nostru trebuie să vedem pe Iisus Hristos Însuşi. Mântuitorul nu zice nu aţi dat cuiva, ci zice – Mie nu Mi-aţi dat, pe Mine nu M-aţi primit, la Mine nu aţi venit, pe Mine nu m-aţi cercetat. Se identifică cu cei în suferinţe. Când ajutăm pe cei săraci, de fapt dăm lui Hristos. Sfântul Ioan Gură de Aur, inspirat din acest text evanghelic a spus: „Cine pe săraci ajută, pe Dumnezeu împrumută”. Să nu încetăm a face faptele cele bune şi în mod special în această perioadă a postului, care se apropie, să înmulţim faptele cele bune şi aşa toată viaţa noastră, ca să ne învrednicim şi noi să auzi în ziua cea de apoi: „Veniţi, binecuvântaţii Tatălui Meu, moşteniţi împărăţia cea pregătită vouă de la întemeierea lumii”.

   Cu această ocazie au fost sfințite și trei clopote dăruite de niște enoriași ai parohiei din curtea liceului, spre a vesti  tuturor începutul slujbelor și chemarea la rugăciune.

   Părintele Ioan a mulțumit ÎPS Petru pentru vizită și binecuvântare arhierească, invitându-l pe Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei și cu alte ocazii în mijlocul comunității lor. Totodată mulțumiri au fost aduse și enoriașilor care au contribuit la procurarea clopotelor ce au fost sfințite.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img