Ultimele știri

PS Antonie: „Medicii de vocaţie înţeleg că misiunea de a fi medici este o chemare a lui Dumnezeu”

Joi, 9 august 2018, ziua prăznuirii Sfântului Pantelimon (stil vechi), PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia (preot paroh Ion Codreanu).

După Sfânta Slujbă a fost oficiată Taina Sfântului Maslu.

În cuvântul său, ierarhul Episcopiei de Bălţi s-a referit la viaţa şi la minunile Sfântului Pantelimon şi la Taina Sfântului Maslu.

Referindu-se la procesul de vindecare a omului, PS Antonie, între altele, a spus: „Vindecarea suferinţelor noastre trupeşti şi sufleteşti le primim de la Dumnezeu. Medicii sunt instrumentele prin care Hristos, Doctorul sufletului şi al trupului, vindecă oamenii. Ferice de medicul care înţelege că prin el lucrează Însuşi Dumnezeu. Medicii mari sunt conştienţi că în actul de vindecarea a pacienţilor nu lucrează singuri, ci lucrează împreună cu Dumnezeu. De asemenea, medicii de vocaţie înţeleg că misiunea de a fi medici este o chemare a lui Dumnezeu şi darul vindecării, priceperea de a diagnostica corect, de a trata eficient, este darul lui Dumnezeu”.

„Să nu slăbim rugăciunile pentru ca Bunul Dumnezeu să ne ţină cu sănătate, iar dacă a venit boala, din cauza noastră, să ne rugăm ca Doctorul doctorilor să ne scoată în faţă medici credincioşi”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară a părintelui Ion, menţionând grija sa pentru sănătatea trupească şi sufletească a păstoriţilor săi.

Părintele paroh a mulţumit PS Antonie pentru vizită, invitându-l să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din localitatea Chetrosu, rn. Drochia a fost fondată în anul 2006, când a fost investită cu personalitate juridică. Tot în acel an a fost sfinţită piatra de temelie a noului locaş de închinăciune de către Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor însoţit de un sobor de clerici. Cu purtarea de grijă a preotului paroh Ion Codreanu şi consiliului parohial biserica a fost ridicată, acoperită, tencuită şi pictată.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img