Ultimele știri

PS Antonie: „Marele Post al Sfintelor Paşti este o perioadă de înnoire sufletească”

În seara zilei de miercuri, 1 martie 2017, cea dea treia zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Pojăreni, rn. Ialoveni (preot paroh Alexandru Furdui), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti ca timp de pregătire duhovnicească pentru Slăvita Înviere a Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

PS Antonie, între altele, a specificat: „Marele Post al Sfintelor Paşti este o perioadă de înnoire sufletească, de curăţire de păcate prin Taina Sfintei Spovedanii. Este o perioadă când suntem chemaţi să punem un început bun în viaţa noastră. Este un timp când putem mai uşor să renunţăm la o viaţă păcătoasă care ne îndepărtează de Dumnezeu. Este o perioadă când prin rugăciune, post şi fapte bune primenim haina sufletului nostru pentru Slăvitul Praznic al Învierii”. „Să folosim perioada Postului pentru a ne cerceta cu atenţie viaţa noastră şi făcând o schimbare binecuvântată să ne apropiem de Sfintele Paşti împăcaţi cu Dumnezeu, cu semenii noştri şi cu noi înşine”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Alexandru a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântare arhierească la început de Post Mare, menţionând că este pentru prima dată când la Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul la Pojorăni este prezent un arhiereu, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte şi cu alte ocazii.

Fiecare creştin, prezent la sfânta slujbă, a primit din partea PS Antonie cărticele cu acatiste către Maica Domnului.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img