Ultimele știri

PS Antonie: „Prin osteneli spirituale ne apropiem de Dumnezeu”

În seara zilei de marţi, 28 februarie 2017, cea dea doua zi din prima săptămână a Postului Sfintelor Paşti, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, la paraclisul „Sfinţii Martiri Brâncoveni şi Sfântul Pantelimon” din oraşul Căuşeni (preot paroh Mihail Câşlaru), în cadrul Pavecerniţei Mari, Slujba Canonului Sfântului Andrei Criteanul.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Sfântului şi Marele Post al Sfintelor Paşti ca o perioadă de refacere a relaţiei noastre cu Dumnezeu. PS Antonie, între altele, a spus: „În perioada Postului Mare, în acest urcuş spiritual către Înviere, ne ostenim mai mult decât în celelalte zile. Ne abţinem de la anumite alimente, ne rugăm mai mult, facem mai multe metanii, curăţim haina sufletului în taina mărturisirii, facem mai multă milostenie. Prin osteneli spirituale ne apropiem de Dumnezeu. Încercăm să refacem comuniunea cu El, pe care o slăbeşte păcatul. Ostenelile noastre sunt rezultatul regretului nostru pentru greşelile făcute şi exprimă dorinţa noastră de a ne corecta, de a schimba modul nostru de a gândi şi a făptui”. „Să folosim perioada Sfântului şi Marele Post al Sfintelor Paşti pentru a aduna prin ostenelile noastre Lumina Sfântă în inimile noastre”, a îndemnat PS Antonie.

Fiecare creştin, prezent la sfânta slujbă, a primit din partea PS Antonie cărticele cu acatiste către Maica Domnului.

Părintele Mihail a mulţumit PS Antonie pentru binecuvântare arhierească la început de Post Mare şi l-a invitat pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img