Ultimele știri

PS Antonie: „Mâna întinsă a semenului nostru, este mâna lui Hristos”

Duminică, 18 decembrie 2016, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

În cuvântul său, Preasfinţitul Antonie s-a referit la pericopa evanghelică din Duminica a XXVII-a după Pogorârea Sfântului Duh (Tămăduirea femeii gârbove). Între altele, PS Antonie a spus: „Mântuitorul este doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre. De la El ne vine toată vindecarea. Învăţăm de la femeia din Evanghelia de astăzi, că pentru a primi vindecare pe lângă credinţă şi rugăciune avem nevoie de smerenie şi răbdare. Această femeie timp de optsprezece ani venea la templu şi, în smerenie, se ruga ca Bunul Dumnezeu să o elibereze de legătura ce o avea asupra sa. Şi dacă a acceptat suferinţa ca pe un canon, în cele din urmă a fost slobozită de povara ei”.

Vorbind de milostenie, PS Antonie a spus: „Vindecând femeia gârbovă în ziua de sâmbătă, Mântuitorul ne arată că nu este un timp anume pentru a face fapte bune, ci suntem chemaţi a făptuim binele tot timpul. Oricând avem datoria să fim milostivi. Pentru că, ne spune Evanghelia, în aproapele nostru suferă Hristos. Mâna întinsă a semenului nostru, este mâna lui Hristos. Şi când răspundem mânii întinse, de fapt facem bine lui Hristos. Iar Dumnezeu nu rămâne dator niciodată”.

„În mod special în această perioadă a Postului Naşterii Mântuitorului Iisus Hristos să ne străduim să facem fapte bune, care vor aduce bucurie semenului nostru şi lumină în sufletele noastre”, a îndemnat PS Antonie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img