Ultimele știri

ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei: „Frumusețea lăuntrică ne aduce fericire în viața aceasta”

În data de 18 decembrie curent, în Duminica a 27-a după Cincizecime (pomenirea Sf. Cuv. Daniil Sihastrul de la Verona; Cuv. Sava cel Sfințit; Sf. Muc. Anastasie), Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie  în parohia „Sf. Ierarh Nicolae” din localitatea Peresecina, rn. Orhei (preot paroh Sergiu Matei).

După  Sfânta Liturghie, ÎPS Mitropolit Petru a tâlcuit Parabola evanghelică, menționând: „Evanghelia de astăzi ne oferă o vindecare miraculoasă. Femeia gârbovă, dacă avea o înfățișare urâtă pe din afara din cauza neputinței, sufletul ei era curat și frumos. Era acea frumusețe lăuntrică a oamenilor cu sufletele curate, pline de credință și fapte bune. Fariseii, cârtitori de felul lor, îmbrăcați în haine scumpe, arătau bine pe din afară, dar aveau sufletele urâte, posedate de acea urâțenie lăuntrică, care o aduce păcatul fățărniciei și al urii. Să ne fie și nouă de învățătură: să căutăm acea frumusețe a omului lăuntric. Este vremea Postului Crăciunului, este timpul potrivit să ne înfrumusețăm sufletul cu podoaba cea nestricăciosă a faptelor bune. Această frumusețe ne va aduce fericire în viața de acum, iar în cea veșnică mântuirea sufletelor noastre”.

În final, ÎPS Petru i-a felicitat pe cei prezenți cu ocazia hramului bisericii, dorindu-le tuturor pace și prosperitate în casele lor. Părintele paroh, Sergiu Matei, s-a învrednicit de distincția bisericească Crucea cu Pietre Scumpe, iar binecredincioșii Ion și Varavara Fratea, Aculina Marga, Valeriu și Claudia Golenco, Gheorghe Bârlădeanu, Oleg Costin, Roman și Natalia Boțan, Andrei și Veronica Șchiopu, Vasile și Veronica Vrabie, au gost gratificați de către Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei cu Distincții de vrednicie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img