Ultimele știri

PS Antonie: „Sfântul Nicolae este un model de statornicie în credinţă”

Luni, 19 decembrie 2016, ziua prăznuirii Sfântului Ierarh Nicolae (stil vechi), PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie, la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa şi mărturisirea de credinţă a Sfântului Ierarh Nicolae, unul din cei mai iubiţi sfinţi de creştini. Între altele, PS Antonie a spus: „Sfântul Ierarh Nicolae este cel mai popular sfânt dintre toţi sfinţii Bisericii. Şi este cel mai iubit de copii, pentru că şi el iubeşte copii. În tropar este numit chip blândeţii, pentru că în memoria creştinilor a rămas ca un slujitor al Domnului bun, blând, cu mare dragoste faţă de semeni, care ajută dezinteresat pe tot omul căzut în necaz”.

Referindu-se la lupta sa pentru apărarea credinţei, PS Antonie a spus: „O parte a activităţii sale, Sfântul Nicolae a desfăşurat-o până la Edictul de la Milan, dat de Sfântul Constantin cel Mare în anul 313, prin care li s-a dat libertate creştinilor şi astfel Sfântul a avut de înfruntat multe greutăţi, persecuţii, îngrădiri în misiunea sa de ierarh al Bisericii. Sfântul a fost întemniţat pe timpul împăraţilor Diocleţian şi Maximian, dar nu a cedat presiunilor şi a rămas fidel învăţăturii creştine. Pentru noi toţi, şi în mod special pentru slujitorii altarelor, Sfântul Nicolae este un model de statornicie în credinţă”.

„Sfântul Nicolae este un model de slujire în mod special pentru ierarhi, pentru că şi el a fost ierarh. Fiecare trebuie să ne întrebăm cum ne vom întâlni cu Sfântul Nicolae dacă faptele noastre se vor deosebi de cele ale lui. Să învăţăm cu toţii de la Sfântul Ierarh Nicolae cum să fim plăcuţi lui Dumnezeu”, a îndemnat PS Antonie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img