Ultimele știri

PS Antonie: „Maica Domnului nu lasă fără răspuns rugăciunile rostite cu multă credinţă”

Sâmbătă, 1 aprilie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Cuvios Vasile de la Poiana Mărului” din oraşul Orhei (preot paroh Sergiu Aga, consilier mitropolitan).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti ca perioadă de pregătire pentru Slăvitul Praznic al Învierii Domnului şi Mântuitorului nostru Iisus Hristos şi la minunile Maicii Domnului în viaţa celor care i se roagă cu credinţă.

PS Antonie a amintit de minunea Maicii Domnului din anul 626 când la rugăciunile patriarhului Serghie şi a poporului dreptcredincios, Constantinopolul a fost salvat de cucerirea păgânilor.

PS Antonie, între altele, a spus: „Şi din această minune vedem că Maica Domnului nu lasă fără răspuns rugăciunile rostite cu multă credinţă. Din Tradiţia Bisericii ştim cât de mult ajută Maica Domnului celor credincioşi. Ea este Maica noastră a tuturor. Pentru marele ajutor pe care creştinii l-au primit de la Maica Domnului, ea are un loc aparte în cultul ortodox. Rugăciuni adresate Maicii Domnului avem în toate slujbele”. „Rugăciunea nu este completă dacă nu ne adresăm şi Maicii Domnului”, a mai spus PS Antonie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img