Ultimele știri

PS Antonie: „Grija faţă de cei bătrâni mărturiseşte despre sănătatea spirituală a societăţii şi a fiecărei persoane în parte”

Vineri, 31 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului însoţit de PC părinte Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, a făcut o nouă vizită la Azilul republican pentru invalizi şi pensionari din oraşul Chişinău. Clericii Mitropolia Basarabiei au adus în dar, beneficiarilor de aici, 85 de kilograme de mere proaspete şi 255 de kilograme de macaroane şi orez. Merele au fost donate de o persoană care a dorit să-şi păstreze anonimatul, iar orezul şi macaroanele au fost colectate în cadrul campaniei de Paşti „Masa Bucuriei”, desfăşurată de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei.

Domnul director Gheorghe Gherştega, a mulţumit clericilor Mitropoliei Basarabiei pentru că în mai multe rânduri au vizitat Azilul, menţionând că orice ajutor este binevenit. Între altele, dl director a specificat: „În general, noi avem cele necesare pentru a le asigura un trai decent beneficiarilor noştri, dar un ajutor din exterior este tot timpul binevenit. Vă mulţumim că ne vizitaţi. Sunteţi printre puţinii care ne aduceţi daruri. Vă mulţumim şi mulţumim şi celor care jertfesc pentru instituţia noastră. Dumnezeu să le dea sănătate tuturor”.   

PS Antonie, la rândul său, a spus: „Avem datoria de a fi aproape de cei care trec prin încercări şi au nevoie de sprijinul nostru. Este condiţia noastră de creştini. O categorie dintre cei care au nevoie de atenţia noastră sunt şi oamenii în vârstă. Grija faţă de cei bătrâni mărturiseşte despre sănătatea spirituală a societăţii şi a fiecărei persoane în parte. Este o bucurie când întâlnim creştini, care oferă din puţinul lor pentru a mângâia pe cei întristaţi şi singuratici. Înmulţind bucuriile în sufletele semenilor, înmulţim lumina în sufletele noastre”.

PS Antonie a mulţumit tuturor lucrătorilor de la Azil, care fac un lucru mare, îngrijind de bătrânii, de care unii s-au dezis. „Vă mulţumim tuturor pentru dragoste şi jertfă. Dumnezeu să vă răsplătească pentru jertfa şi dragostea D-voastră”, a spus PS Antonie.

PS Antonie a mulţumit părintelui protopop de Chişinău pentru că se implică activ în opera filantropică, pastorală şi misionară a Mitropoliei Basarabiei.

Ultima dată clericii Mitropoliei Basarabiei au vizitat Azilul republican pentru invalizi şi pensionari din oraşul Chişinău în ziua de 23 ianuarie 2017, când au adus în dar beneficiarilor de aici, peste 300 de kilograme de mere proaspete.

Azilul republican pentru invalizi şi pensionari din oraşul Chişinău funcţionează din 1976. Capacitatea este de 210 tutelaţi. În prezent în azil se află 136 de persoane. Beneficiarii se află câte unu sau doi în odaie. 60 de tutelaţi sunt ţintuiţi la pat, care necesită îngrijiri speciale. Conform datelor Ministerului Muncii, Protecţiei Sociale şi Familiei în R. Moldova există 33 de aziluri. Alimentaţia beneficiarilor costă în jur de 40lei/zi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img