Ultimele știri

ÎPS Petru în vizită la parohia „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraşul Soroca

    Credincioşii parohiei „Sfânta Cuvioasă Parascheva” din oraşul Soroca (preot slujitor Ştefan Eftodii) au primit, în data de 02 aprilie curent, vizita Înaltpreasfinţitului Părinte Petru – Mitropolitul Basarabiei, care cu această ocazie,  a oficiat,  însoţit de un sobor de preoţi şi diaconi,  Sfânta şi Dumnezeiască Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, în Duminica a V-a a Postului Mare(a Sfintei Maria Egipteanca).

   Înaltul ierarh al Mitropoliei Basarabiei, i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să urmeze exemplul Sfintei Cuvioasei Maicii noastre Maria Egipteanca, la o schimbare lăuntrică și la pocăință: “Ea trebuie să fie pentru noi toți un model al pocăinței. Cu toții ne aflăm într-o stare continuă a păcatului, însă Dumnezeu – Tatăl ne așteaptă pe fiecare să ne întoarcem la pocăință.

  Viața Cuvioasei Maria Egipteanca este dovada faptului că și din cea mai de jos decădere sufletească, ne putem ridica și să ne facem părtași ai Împărăției Cerurilor, este nevoie doar de multă voință și credință puternică în Iisus Hristos, de aceasta ne incredințează Însuși Dumnezeu prin gura proorocului căci El „nu vrea moartea păcătosului, ci ca păcătosul să se întoarcă de la calea sa şi să fie viu (Iez. 33,11)” .

    Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

 

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img