Ultimele știri

PS Antonie: „Maica Domnului este mijlocitoarea noastră către Fiul Său”

Vineri, 7 aprilie 2017, ziua prăznuirii Bunei Vestiri, pe stil vechi, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni (preot slujitor, consilier mitropolitan Adrian Agapi).

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la cultul Maicii Domnului în Biserica Ortodoxă, subliniind ajutorul pe care îl au cei care i se adresează cu rugăciuni fierbinţi.

Între altele, PS Antonie a spus: „Maica Domnului are un loc aparte în cultul nostru ortodox. În toate slujbele Bisericii avem rugăciuni şi către Fecioara Maria. Maica Domnului este mijlocitoarea noastră către Fiul Său. Rugăciunea noastră către Maica Domnului, dacă este fierbinte, nu rămâne fără răspuns”. „Viaţa Maicii Domnului a fost un exemplu pentru toate femeile creştine. Credinţa, ascultarea şi jertfa ei a fost urmată de multe tinere, care s-au retras în mânăstiri pentru a-şi închina viaţa lui Dumnezeu”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea pastoral-misionară şi gospodărească a părintelui Adrian, menţionând lucrările de reparaţie a sfântului locaş, efectuate în ultimul timp şi construirea unei case paznicale.

Părintele Adrian a mulţumit PS Antonie pentru vizită şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor din Floriţaoia Veche şi cu alte ocazii.

Fiecare creştin prezent la Sfânta Liturghie a primit în dar de la ierarhul Mitropoliei Basarabiei iconiţe cu chipul Maicii Domnului.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img