Ultimele știri

Slujbă arhierească de sărbătoarea Buneivestiri în parohia “Sf. Ioan Botezătorul” din Căușeni

   Cu ocazia sărbătorii Buneivestiri(stil vechi), la data de 7 aprilie 2017,  ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Arhiepiscopul Chișinăului și Exarhul Plaiurilor a săvârșit Sfânta Liturghie, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, la parohia “Sf. Ioan Botezătorul” din orașul Căușeni(preot paroh PC Prot. Mitrof. Ioan Pancu, protopop de Căuşeni şi Ştefan-Vodă).

   La finalul Sfintei Liturghii, ÎnaltPreasfinția Sa a adresat celor prezenți un cuvânt de învățătură, cu referire la însemnătatea sărbătorii Buneivestiri, pentru noi creștinii ortodocși, în care printre altele,a evidențiat: “Astăzi este începutul mântuirii noastre, căci Fiul Lui Dumnezeu, Fiu fecioarei se face, după cum aflăm și din troparul sărbătorii de astăzi. Fecioara Maria a devenit prin acceptarea smerită a rolului ce i se încredința, de către arhanghelul Gavriil, Maica Vieții, Maica Lui Dumnezeu și a tuturor celor ce cred în El. Prin rolul ei de Maică a Domnului ea devine mijlocitoarea noastră la Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Ea poate îndrăzni ca mamă la Fiul ei și să-L roage să ne miluiască și să ne mântuiască pe noi.”

   În încheierea cuvântului său, vlădica Petru i-a îndemnat pe credincioșii prezenți să o cinstească pe Maica Domnului, ca Născătoare de Dumnezeu, grabnică ajutătoare și mijlocitoare pentru sufletele noastre la Stăpânul tuturor și, în același context, le-a felicitat pe toate creștinele ce poartă numele în cinstea Fecioarei Maria, îndemnându-le să o aibă mereu ca model, de viață și femeie creștină.

   PC părinte Ioan a mulţumit ÎPS Petru pentru slujbă şi binecuvântare arhierească, invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul comunităţii lor si cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img