Ultimele știri

PS Antonie: „Campania Masa Bucuriei este o ocazie să fim mai buni, să aducem zâmbete pe feţele întristate ale semenilor”

Sâmbătă, 8 aprilie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a binecuvântat Campania „Masa Bucuriei” desfăşurată de Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, care are ca scop colectarea de produse alimentare pentru susţinerea bătrânilor singuratici, persoanelor fără de adăpost, bolnavilor ţintuiţi la pat şi a celor din familii social-vulnerabile.

PS Antonie a mulţumit voluntarilor pentru implicarea lor jertfelnică în proiectele desfăşurate de Misiunea „Diaconia” şi în mod special în Campania de colectare a produselor pentru ajutorarea celor nevoiaşi. Între altele, ierarhul Mitropoliei Basarabiei a spus: „În calitatea noastră de creştini suntem chemaţi să facem binele. Făcând bine înmulţim bucuria în sufletul semenului nostru. În mod deosebit în această perioadă de pregătire pentru Slăvita Înviere suntem chemaţi să ajutăm semenii noştri. Este atâta suferinţă şi singurătate în preajma noastră. Să le întindem mâna celor nevoiaşi. Campania Masa Bucuriei este o ocazie să fim mai buni, să aducem zâmbete pe feţele întristate ale semenilor”. „Îndemn pe toţi să fie darnici. Ceea ce dăruim aproapelui, este în realitate al nostru. Ceea ce dăruim semenilor, dăruim lui Dumnezeu, iar Dumnezeu nu rămâne dator niciodată”, a mai spus PS Antonie.

După binecuvântarea Campaniei, PS Antonie a mers, împreună cu PC preot Ioan Cosoi, secretarul Mitropoliei Basarabiei şi PC diacon Marin Osoianu, la magazinul Linella, din strada Şciusev 98, unde au procurat pentru „Masa Bucuriei” paste, crupe, conserve şi ulei.

În acest an, „Masa Bucuriei” are loc în 100 de magazine din 20 de localităţi: Chişinău, Bălţi, Cahul, Edineţ, Căuşeni, Cantemir, Ungheni,  Boghenii – Vechi, Ştefan-Vodă, Străşeni, Călăraşi, Soroca, Hânceşti, Donduşeni, Ialoveni, Cricova, Stăuceni, Floreşti şi Ucrainca.

În campania de Paşti din 2013 s-au colectat peste 7 tone, în 2014 – 13 tone, 2015 – 22 tone, 2016 – 32 tone. Produsele colectate în anul 2016 s-au transformat în 1630 de pachete alimentare şi în mii de prânzuri calde oferite zilnic celor 300 de bătrâni în cele 6 cantine ale Mitropoliei Basarabiei.

Potrivit CNAS, la 1 ianuarie 2016, în R. Moldova erau înregistraţi aproape 680 mii de pensionari – cu aproape 4000 de persoane care au atins vârsta pensionării mai mult decât un an anterior. Dacă raportăm la numărul total al populaţiei, atunci fiecare al cincilea cetăţean din R. Moldova este pensionar, iar o bună parte dintre aceştia sunt la limita de jos a sărăciei. Potrivit CNAS, pensia medie pentru anul 2016 a fost de 1165 de lei – iar această sumă este sub limita minimului de existenţă al unui bătrân.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img