Ultimele știri

PS Antonie: „A lucra pentru aproapele, însemnă să lucrăm pentru mântuirea noastră”

Vineri, 17 martie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a vizitat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Misiunea Socială „Diaconia” a Mitropoliei Basarabiei, unde a luat cunoştinţă de activităţile acesteia. Dl Igor Belei, directorul Misiunii i-a vorbit Preasfinţiei Sale despre proiectele desfăşurate de Misiune, prezentând şi unele planuri de viitor. PS Antonie a vizitat Aşezământul social „Mitropolit Iosif Naniescu”, care include trei servicii: Bucătăria pentru Cantina mobilă din cadrul programului „Aproapele pentru aproapele”, Extensia Centrului maternal din cadrul programului „Casa Maria” şi Apartamentul Social „Spre Independenţă”, destinat integrării sociale şi profesionale a fetelor orfane.

Preasfinţia Sa a vizitat şi instituţia social-economică Cangurul.md, unde domnul director Viorel Buzdugan i-a prezentat obiectivele acestei organizaţii. Instituţia activează pe lângă Misiunea „Diaconia” şi una din ocupaţii constituie prestarea serviciilor de curăţenie persoanelor fizice şi juridice. Scopul Cangurul-ui este de a sprijini activitatea Misiunii Sociale „Diaconia”. Angajaţii instituţiei sunt beneficiarii programelor desfăşurate de Misiunea Diaconia – Centrul maternal şi Apartamentul social.

Preasfinţia Sa a binecuvântat şi Sesiunea de formare a tinerilor din parohiile Mitropoliei Basarabiei, care are ca scop de învăţa aptitudinile necesare pentru a organiza un eveniment (pelerinaj, conferinţă, tabără) într-o parohie. Sesiunea a fost susţinută de către Gabriela Pipirig şi Roxana Chebac din cadrul Departamentului de tineret al Arhiepiscopiei Iaşilor, Mitropolia Moldovei şi Bucovinei.

PS Antonie a apreciat mult activitatea Misiunii Sociale şi dorinţa tinerilor de a se implica în activitatea misionară a Bisericii. PS Antonie, între altele, a spus: „Mă bucur să văd tinerii din comunităţile Mitropoliei noastre că se interesează de modul în care se organizează un eveniment cultural-misionar într-o parohie. Avem nevoie de asemenea tineri cu iniţiativă şi obligaţia noastră este de a depune mai multă osteneală pentru a spori numărul lor. Mă bucur mult pentru voi. Cea mai nobilă activitate este să facem bine. A lucra pentru aproapele, însemnă să lucrăm pentru Dumnezeu, a lucra pentru aproapele, însemnă să lucrăm pentru mântuirea noastră. Noi ajutăm pe un semen de-al nostru, dar binele nostru merge la Hristos. Dumnezeu să vă binecuvânteze la lucruri bune şi frumoase care aduc lumină şi bucurie în sufletele noastre”.

PS Antonie a adus mulţumiri şi IPS Teofan, Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei pentru ajutorul acordat Mitropoliei Basarabiei: „Mulţumim fraţilor noştri de la Iaşi care au venit să ne împărtăşească din experienţa lor. Şi mulţumim Înaltpreasfinţitului Teofan, Mitropolitului Moldovei şi Bucovinei, pentru că a binecuvântat deplasarea frăţiilor voastre la Chişinău. Multe din proiectele Mitropoliei Basarabiei au reuşit având sprijinul frăţesc al Înaltpreasfinţitului Teofan. Îi mulţumim mult”.

În vizită la Misiunea Socială „Diaconia”, PS Antonie a fost însoţit de PC părinte Gheorghe Ioniţă, protopop de Chişinău şi PC preot Victor Bejan, paroh al bisericii „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Hârbovăţul Nou, raionul Anenii Noi.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img