Ultimele știri

PS Antonie: „Fără Dumnezeu suntem slabi şi vulnerabili în faţa încercărilor acestei lumi”

Duminică, 6 august 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” din satul Floriţoaia Veche, raionul Ungheni (preot slujitor, consilier mitropolitan Adrian Agapi).

După Sfânta Slujbă a fost înălţat un Te-Deum pentru sănătatea părintelui Adrian, a familiei sale şi a ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la pericopa evanghelică din Duminica a IX-a după Rusalii şi la activitatea pastorală a părintelui Adrian. PS Antonie, între altele, a spus: „Petru a mers pe apă doar când privirea lui era îndreptată către Hristos. Când şi-a întors privirea către vântul care bătea, el a început să se scufunde. A fost suficient o clipă să-şi rupă privirea de la Hristos şi pericolul era lângă el. Aşa se întâmplă şi cu noi. Când suntem cu Dumnezeu în rugăciune, ne menţinem pe suprafaţa apei învolburate a acestei vieţi, când uităm de El, începem să ne scufundăm, venind asupra noastră necazuri şi dureri. Fără Dumnezeu suntem slabi şi vulnerabili în faţa încercărilor acestei lumi. Credinţa în Dumnezeu ne dă putere, ne dă speranţă”. „Să ne amintim mai des de El şi Dumnezeu nu ne va lăsa la greu”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie l-a felicitat pe părintele Adrian cu ocazia sărbătoririi zilei de naştere şi i-a adus mulţumiri pentru activitatea din cadrul Mitropoliei Basarabiei, unde părintele este consilier economic şi pentru activitatea pastoral-misionară şi gospodărească pe care o desfăşoară la Floriţoaia Veche, unde este paroh. Părintele Adrian a primit felicitări şi din partea creştinilor, care i-au mulţumit pentru grija părintească pe care o manifestă faţă de creştinii din Floriţoaia Veche şi i-au urat păstorire îndelungată în Grădina Domnului.

Părintele Adrian le-a mulţumit creştinilor şi PS Antonie pentru felicitare invitându-l pe ierarhul Mitropoliei Basarabiei să mai vină în mijlocul creştinilor din Floriţaoia Veche şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img