Ultimele știri

PS Antonie: „Mărturisirea adevărului ne aduce lumină în suflete”

Miercuri, 2 august 2017, ziua când creştinii, care ţin sărbătorile pe stilul vechi, au prăznuit pe Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la viaţa Sfântul Prooroc Ilie Tezviteanul ca model de mărturisire a credinţei adevărate.

Între altele, PS Antonie a spus: „Credinţa că-l mărturiseşte pe adevăratul Dumnezeu i-a dat curaj Sfântului Ilie să-l înfrunte pe rege şi să-l mustre pentru închinarea sa la idoli. Ameninţat, persecutat, sfântul n-a cedat, ci a rămas fidel adevăratului Dumnezeu şi credinţei pe care o mărturisea. Sfântul Ilie este un model de mărturisire fără teamă a adevărului de credinţă. Credinţa în Dumnezeu ne întăreşte, ne dă curaj să mărturisim adevărul. Iar mărturisirea adevărului ne aduce lumină în suflete. Adevărul de credinţă, dar şi adevărul de neam. Pentru că neamurile le-a creat Dumnezeu. De aceea adevăratul creştin apără adevărul de credinţă, dar şi adevărul despre neamul său”.

„Să învăţăm de la Sfântul Ilie cum să vieţuim ca să fim plăcuţi lui Dumnezeu, apărând credinţa cea aducătoare de viaţă veşnică”, a îndemnat PS Antonie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img