Ultimele știri

„Tabăra Prieteniei” – prilej de bucurie pentru tinerii din Basarabia, Maramureș și Ucraina

În perioada 7-12 august 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Petru, Arhiepiscop al Chișinăului, Mitropolit al Basarabiei și Exarh al Plaiurilor și a Părintelui Ioan Pițura, Vicar General al Vicariatului Ortodox Ucrainean din România, „Tabăra Prieteniei”, organizată în fiecare an de asociațiile „Filantropia Creștină” din Orhei și „Bambini in Romania” din Milano, Italia și-a început activitatea în Parohia Ortodoxă Ucraineană din comuna Repedea, Maramureș.

La această tabără, pe lângă adolescenții din localitate participă și un grup de tineri din regiunea conflictului armat din Ucraina, din Lugansk, Donețsk și Crimeea, care au fost găzduiți la Repedea cu grija și strădania primarului Ioan Miculaiciuc, a Domnului Mihai Țiudic, directorul Liceului Tehnologic Repedea și a gospodarilor de aici.

La început de tabără tinerii au participat la o rugăciune săvârșită de către Părintele Doctor Nicolae Lauruc, consilier vicarial, Părintele Petru Rahovan, paroh al Bisericii Ucrainene din Repedea și Părintele Sergiu Aga, consilier cultural al Mitropoliei Basarabiei  – inițiatori și coordonatori ai proiectului.

Tâlcuind Evanghelia „Tânărului bogat”, Părintele Dr. Nicolae Lauruc le-a explicat tinerilor cât de necesar este de a avea, într-o lume atât de individualizată, prieteni. „Iată că prin această tabără, prima și unica de acest gen, în spațiul spiritual al ucrainenilor din România, se oferă binecuvântare, propășire duhovnicească și prilej de bucurie tinerilor noștri, prin comuniunea cu frații noștri din Ucraina și Basarabia. De asemenea apreciem efortul deosebit al voluntarilor din Italia, care au venit aici spre a ne deveni și ei prieteni”.

Programul taberei a continuat cu o activitate de educație non-formală, condusă de Doamna Emilia Meșco, profesoară de Limba Engleză, care i-a încurajat pe copii să aprofundeze studiul acestei limbi, pe lângă cel al limbilor materne, ca un mijloc de comunicare „între prietenii ce vin din diferite țări la Tabăra Prieteniei”.

În următoarele ore, tinerii au avut parte de un program recreativ alcătuit din dansuri, bansuri, cântece populare în română și ucraineană și multe jocuri interesante.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img