Ultimele știri

PS Antonie: „Dumnezeu le poartă de grijă celor care cred în El”

Sâmbătă, 24 februarie 2018, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la Paraclisul Mitropolitan „Sfântul Ioan Teologul” din Chişinău.

În cuvântul său, PS Antonie s-a referit la perioada Sfântului şi Marelui Post al Sfintelor Paşti, ca o perioadă de împăcare cu Dumnezeu, la viaţa Sfântului Teodor şi la minunea săvârşită de sfânt, când, prin lucrarea sfântă a lui Dumnezeu, i-a ferit pe creştini de întinare cu jertfe aduse idolilor.

PS Antonie, între altele, a spus: „Din viaţa Sfântului Teodor vedem că Dumnezeu le poartă de grijă celor care cred în El. Împăratul Iulian Apostatul a avut intenţia să-i batjocorească pe creştini prin întinare cu jertfele aduse idolilor, dar Dumnezeu nu a permis acest lucru. L-a trimis pe alesul său, Sfântul Teodor, ca să-i preîntâmpine şi creştinii au fost feriţi de batjocură. Vedem cum Dumnezeu nu lasă pe creştini fără ajutor în momente de încercare, dacă există credinţă puternică. Mai învăţăm că dacă avem credinţă nu suntem singuri, ci cu Dumnezeu şi sfinţii săi”.

„Să învăţăm de la creştinii din perioada primară a Bisericii cum au crezut ei în Dumnezeu, cum şi-au pus nădejdea în El şi cum au dobândit viaţa veşnică, ca făcând aşa să avem şi noi parte de fericirea sfinţilor”, a mai spus PS Antonie.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img