Ultimele știri

PS Antonie: „Doctorii sunt nişte instrumente în mâna lui Dumnezeu”

În după amiaza zilei de duminică, 3 iulie 2016, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, slujba de sfinţire a Secţiei de Urgenţă (medic şef – Nicolae Lozovanu) a Spitalului din Ialoveni.

În cuvântul său, Preasfinţitul Antonie s-a referit la rolul medicului în societate, menţionând că „marii medicii sunt conştienţi că în meseria lor sunt ajutaţi de Dumnezeu, Marele Doctor al sufletelor şi al trupurilor noastre”. Între altele, PS Antonie a mai spus: „Foarte mulţi medici nu încep ziua de muncă până nu spun o rugăciune. Cunosc chirurgi care înainte de a intra în sala de operaţie se roagă în faţa sfintelor icoane pe care le au în cabinetele lor. Aceşti medici ştiu că doctorii sunt nişte instrumente în mâna lui Dumnezeu. De aceea se roagă, cer ajutorul Lui, pentru a putea fi de folos semenilor. Şi Dumnezeu îi ajută. Pentru că rugăciunea nu rămâne fără răspuns, dacă este făcută cu credinţă fierbinte”. PS Antonie le-a urat medicilor succese mari în munca lor, subliniind au „o meserie de mare responsabilitate şi de mare jertfă”.

Domnul Nicolae Lozovanu a mulţumit pentru slujba oficiată, menţinând că având ajutorul Domnului vor munci mai cu spor pentru binele şi sănătatea semenilor.

La slujba de sfinţire a participat părintele Mihail Tătaru, parohul bisericii „Sfinţii Martiri Brâncoveni” din oraşul Ialoveni.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img