Ultimele știri

PS Antonie: „Doar în stare de smerenie putem mulţumi cu adevărat”

Duminică, 27 ianuarie 2019, PS Antonie, Episcop de Bălţi, a oficiat Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfinţii Împăraţi Constantin şi mama sa Elena” din satul Corlăteni, raionul Râşcani (preot paroh Valeriu Ursu).

PS Antonie, în cuvântul său, rostit după Sfânta Liturghie, s-a referit la pericopa Evanghelică din Duminica a 29-a după Rusalii. Vorbind despre virtutea recunoştinţei a celui vindecat de lepră, care s-a întors şi a mulţumit Mântuitorului, PS Antonie, între altele, a spus: „Doar unul dintre cei zece leproşi vindecaţi s-a întors şi a mulţumit Mântuitorului. El a căzut cu faţa la pământ, la picioarele lui Iisus, I s-a închinat şi cu glas mare a slăvit pe Dumnezeu. El a mulţumit şi a arătat smerenie. Pentru că doar în stare de smerenie putem mulţumi cu adevărat şi lui Dumnezeu şi semenilor. Smerenia arată că cel vindecat s-a făcut sănătos trupeşte şi sufleteşte. Izvorul sănătăţii este Dumnezeu, dar de El ne putem apropia doar în stare de smerenie. Doar în stare de smerenie putem obţine vindecare de Doctorul sufletelor şi al trupurilor noastre”. „Să învăţăm smerenia de la Mântuitorul Iisus Hristos, care a spus învăţaţi de la Mine că sunt blând şi smerit cu inima şi veţi avea odihnă sufletului. Să învăţăm smerenia de la sfinţii lui Dumnezeu şi ne vom face părtaşi fericirii veşnice în Împărăţia lui Dumnezeu”, a mai spus PS Antonie.

PS Antonie a apreciat activitatea de păstor de suflete a părintelui Valeriu, care cu dragoste şi jertfă se îngrijeşte de comunitatea din Corlăteni.

Preotul Valeriu a mulţumit ierarhului Episcopiei de Bălţi pentru vizită şi binecuvântare, invitându-l pe ierarhul Episcopiei de Bălţi să mai vina la Corlăteni şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Episcopiei de Bălţi

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img