Ultimele știri

ÎPS Petru: „Ioan Botezătorul – model de trăire pentru creştinii din toate timpurile”

   Sâmbătă 20 ianuarie 2018, ziua prăznuirii Soborului Sfântului Proroc Ioan Botezătorul şi Înaintemergătorul Domnului nostru Iisus Hristos pe stil vechi, Înaltpreasfinţitul Petru, Arhiepiscopul Chişinăului, Mitropolitul Basarabiei şi Exarhul Plaiurilor, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din satul Rezeni, raionul Ialoveni (preot paroh protoiereu mitrofor Ion Cotorobai).

   După Sfânta Liturghie, Înaltpreasfinţitul Petru împreună cu soborul de preoţi a oficiat un Te-Deum pentru sănătatea părintelui paroh, care și-a serbat ocrotitorul ceresc, a familiei sale, a ctitorilor şi binefăcătorilor sfântului locaş din Rezeni.

   În continuare vlădica Petru a rostit o omilie despre viaţa şi misiunea Sfântului Ioan Botezătorul, ca model de trăire pentru creştinii din toate timpurile.

   Înaltpreasfinţitul Mitropolit şi Exarh Petru l-a felicitat pe părintele paroh cu ocazia prăznuirii sfântului al cărui nume îl poartă, dar și pe toţi creştinii care poartă numele de Ion, Ioana şi derivatele acestor nume, dorindu-le sănătate şi viaţă creştină conformă cu Evanghelia.

   Părintele Ioan a mulţumit, Întâistătătorului Mitropoliei Basarabiei şi soborului de preoţi, pentru vizită şi rugăciune şi l-a invitat pe Înaltul Ierarh al Mitropoliei Basarabiei la Rezeni și cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img