Ultimele știri

PS Antonie: „Când ne smerim ne asemănăm cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos”

În seara zilei de joi, 13 aprilie 2017, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Denia celor 12 Evanghelii la biserica „Sfântul Ierarh Nicolae” din localitatea Pojăreni, rn. Ialoveni (preot paroh Alexandru Furdui).

După Sfânta Slujbă, PS Antonie s-a referit la Săptămâna Patimilor ca o perioadă de pregătire intensă pentru Slăvitul Praznic al Învierii, oprindu-se la evenimentele pe care le trăim în Sfânta şi Marea Joi: spălarea picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taină, rugăciunea din Ghetsimani şi vânzarea Mântuitorului de către Iuda.

Vorbind despre spălarea picioarelor apostolilor de către Mântuitorul Iisus Hristos, PS Antonie, între altele, a spus: „Spălând picioarele ucenicilor, Mântuitorul ne arată cum să-i tratăm pe semenii noştri. Cu dragoste, cu jertfă şi cu smerenie. Când ne smerim ne asemănăm cu Mântuitorul nostru Iisus Hristos. Smerenia aduce mângâiere în sufletul semenilor, iar în inimile noastre lumină sfântă”. „Să ne apropiem de Slăvita Înviere cu inimile luminate şi smerite, pline de dragoste pentru semenii noştri”, a îndemnat PS Antonie.

Părintele Alexandru i-a mulţumit ierarhului Mitropoliei Basarabiei pentru prezenţă, rugăciune şi binecuvântare, menţionând că este pentru prima dată, în timp de şaisprezece ani de când este preot, când la Denia celor 12 Evanghelii, în mijlocul comunităţii pe care o păstoreşte, vine un ierarh, invitându-l pe PS Antonie să mai vină în mijlocul comunităţii din Pojăreni şi cu alte ocazii.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img