Ultimele știri

ÎPS Petru: „Cunoașterea Lui Dumnezeu presupune o trăire duhovnicească profundă”

   În seara zilei de joi, 13aprilie curent, ÎPS Petru, Mitropolitul Basarabiei, Arhiepiscopul Chișinăului și Exarhul Plaiurilor, a oficiat Denia celor 12 Evanghelii, însoțit de un sobor de preoți și diaconi, la Paraclisul Mitropolitan „Sf. Ioan Teologul” din Chişinău.

   La finalul Serviciului Divin, ÎPS Petru le-a vorbit celor prezenți despre evenimentele petrecute în Sfânta şi Marea zi Joi și anume spălarea picioarelor ucenicilor, Cina cea de Taină, rugăciunea din Ghetsimani şi vânzarea Domnului de către Iuda Iscarioteanul pe un preț de treizeci de arginți menționând că „specificul acestei zile și a slujbei corespunzătoare este citirea celor doisprezece evanghelii, în care sunt redate evenimentele ce au urmat după intrarea Mântuitorului Hristos în Ierusalim și până la moartea Sa pe Cruce”.

   Vlădica Petru a mai menționat, cu aceeași ocazie, că „mulți se complac în situația de a sta acasă și a privi filme cu specific pascal, care încearcă să redea evenimentele petrecute acum aproximativ două mii de ani, însă uită că aceste filme abordează viața Mântuitorului Hristos doar din perspectiva simțurilor pământești.

   Cunoașterea Lui Dumnezeu presupune mai mult o trăire duhovnicească profundă, chiar dacă noi trăim acum o epocă a emoțiilor și a efectelor senzoriale. Mai bine decât cele douăsprezece evanghelii citite azi nu poate reda nici cel mai iscusit regizor din lumea aceasta, suferințele prin care a trecut Mântuitorul nostru Iisus Hristos.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img