Ultimele știri

PS Antonie: „Adevărata prietenie este prietenia cu Dumnezeu”

Vineri, 22 iulie 2016, PS Antonie de Orhei, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Chişinăului, a oficiat, împreună cu un sobor de preoţi şi diaconi, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei şi a Înaltpreasfinţitului Petru, Arhiepiscop al Chişinăului, Mitropolit al Basarabiei şi Exarh al Plaiurilor, Sfânta şi Dumnezeiasca Liturghie în mijlocul tinerilor adunaţi la Tabăra Spirituală de la Nemţişor, de lângă Mănăstirea Neamţ.

Adresându-se participanţilor la tabără, PS Antonie le-a vorbit despre timpul tinereţii şi cum trebuie el folosit şi despre felul cum este bine să ne alegem prietenii în viaţă. Vorbind despre prietenie, PS Antonie, între altele, a spus: „Aşa este făcut omul, el nu poate fi singur. El are nevoia de fi cu cineva. Şi acest lucru îl vedem încă din rai, când Adam se plimba cu Dumnezeu în răcoare serii. Omul a căutat tot timpul să se însoţească cu cineva. A căuta în cel de vis-a-vis împlinirea propriei persoane. Aşa a început omul să lege prietenii pentru a avea aceste împliniri interioare care aduc bucurie şi odihna sufletească. Omul tânjeşte după relaţia edenică şi caută să o împlinească prin semenii săi. Dar greşeşte omul când căută prietenia cu semenii săi, neglijând prietenia cu Dumnezeu. De fapt, adevărata prietenie este prietenia cu Dumnezeu, care hrăneşte celelalte prietenii pe care omul le leagă în viţa sa. Celelalte prietenii ale omului sunt o reflecţie a acestei mari prietenii cu Dumnezeu”. „Nu vom putea să legăm prietenii cu oamenii, dacă nu ni-L facem prieten pe Dumnezeu”, a spus PS Antonie.

PS Antonie i-a îndemnat pe tineri să folosească corect timpul vieţii pentru a căuta mai întâi cele sfinte, apoi cele materiale, să identifice fiecare câte un părinte duhovnic de la care să afle cum să vieţuiască corect, respectând voia lui Dumnezeu, să se roage lui Dumnezeu şi să cinstească pe semeni şi pe părinţi, pentru a avea pace, bucurii şi lumină în suflete.

Întâlnirea din acest an este cea de-a VII-a ediţie a Adunării Tinerilor Creştin-Ortodocşi din Moldova. Anul acesta poiana de la Nemţişor a găzduit peste 700 de liceeni şi studenţi. Şi anul acesta la Nemţişor au fost prezenţi tineri din Basarabia. Tineri de  la Ungheni şi Nisporeni au fost însoţiţi de preoţi din Episcopia de Ungheni şi Nisporeni (Patriarhia Moscovei). Tema întâlnirii a fost: „Despre prietenie sau cum să nu călătoreşti singur“.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img