Ultimele știri

Popas duhovnicesc în Parohia Ghidighici. Prilej de rugăciune și de arhierească binecuvântare

În cea de-a treia duminică a Triodului, dedicată amintirii Înfricoșătoarei Judecăți, Parohia „Acoperământul Maicii Domnului” din Ghidighici, Chișinău, a fost martora unui solemn prilej de urcuș duhovnicesc. În mijlocul credincioșilor și a soborului slujitor, Înaltpreasfințitul Părinte Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor, a săvârșit Sfânta Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur.

La eveniment au participat clerici de pe ambele maluri ale Prutului, printre aceștia evidențiindu-se Părintele Arhimandrit Hrisostom Rădășanu, Consilierul Sectorului Învățământ al Arhiepiscopiei Iașilor, Părintele ieromonah Leonid Nică, de la Mănăstirea Petru Vodă, Părintele paroh Maxim Melinti, Părintele protoiereu Ioan Marian, Părintele slujitor Vasile Manica, dar și alți clerici din administrația Mitropoliei Basarabiei.

În momentul împărtășirii clericilor, Părintele Arhimandrit Hrisostom Rădăşanu a ținut un cuvânt de învățătură în mijlocul enoriașilor îndemnându-i să-și cerceteze cu mai multă profunzime sufletul, pregătindu-l pentru primirea lui Hristos, Cel răstignit și înviat din morți. Preacuviosul Părinte Arhimandrit a subliniat importanța introspecției și a așezării lui Hristos în propria inimă.

După Sfânta Liturghie, Părintele paroh Maxim Melinti a adresat câteva gânduri de mulțumire și recunoștință către Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit Petru, pentru dragostea cu care a răspuns invitației de a vizita Parohia Ghidighici. Părintele Maxim a evidențiat că prezența ÎPS Petru a adus o binecuvântare aparte și un îndemn la unitatea duhovnicească pentru întreaga comunitate.

În răspunsul său, ÎPS Petru a transmis un mesaj plin de înțelepciune, subliniind curajul omului duhovnicesc în fața provocărilor vieții și a contextelor sociale. Ierarhul a felicitat comunitatea pentru hotărârea lor fermă de a reveni în sânul Bisericii Ortodoxe Române, apreciind, în același timp, eforturile depuse pentru construcția noului lăcaș de cult și a centrului social-educațional.

De asemenea, Înaltpreasfințitul Părinte Mitropolit a evidențiat cu bucurie și prețuire lucrarea pastorală remarcabilă a celor doi preoți din parohie, Părintele Maxim Melinti și Părintele Vasile Manica. Cei doi slujitori ai Bisericii au reușit să formeze o comunitate vie și numeroasă prin diversitatea activităților desfășurate în cadrul parohiei.

Pentru a marca aprecierea și recunoașterea angajamentului deosebit, Părintele paroh Maxim și Părintele Vasile au fost decorați cu dreptul de a purta bederniță. Mai mult decât atât, Părintele Maxim a primit Distincția „Crucea Mitropoliei Basarabiei” ca dar din partea Mitropolitului, pentru contribuția sa notabilă în viața spirituală a comunității.

Același gest de prețuire și apreciere a fost acordat și Părintelui Arhimandrit Hrisostom Rădășanu, care prin implicarea sa remarcabilă contribuie la consolidarea credinței și coeziunii spirituale în cadrul Bisericii Ortodoxe Române din Republica Moldova. Distincția „Crucea Mitropoliei Basarabiei” devine astfel un simbol al recunoștinței pentru devotamentul adus și pentru influența pozitivă avută în viața duhovnicească a preoților și credincioșilor români din Basarabia.

Evenimentul s-a încheiat cu emoționante momente de recunoștință și binecuvântare, subliniind legăturile duhovnicești statornice dintre ierarh, cler, și comunitatea credincioșilor.

Galeria foto completă poate fi accesată pe pagina noastră de Facebook:

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img
spot_imgspot_img