Ultimele știri

PC Preot Protoiereu Mitrofor Petru Buburuz la ceas aniversar

   În data de 26 septembrie 2017, dată care, pentru PC părinte Protoiereu Mitrofor Petru Buburuz a însemnat un frumos popas aniversar, ÎPS Petru, Arhiepiscopul Chișinăului, Mitropolitul Basarabiei și Exarhul Plaiurilor a efectuat o vizită în parohia “Sf. Ap. Petru și Pavel” din sectorul Buiucani, orașul Chișinău, biserică pe care părintele Petru o păstorește de la înființare.

  Cu această ocazie, Întâistătătorul Mitropoliei Basarabiei, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, au înălțat un Tede-um de mulțumire Lui Dumnezeu pentru toate binefacerile revărsate asupra părintelui paroh, asupra familiei sale și asupra tuturor enoriașilor, ctitorilor și binefăcătorilor sfântului locaș.

   După aceasta, vlădica Petru a adresat un mesaj de felicitare părintelui pe care îl consider un “vrednic slujitor al altarului care a fost și este un aprig luptător pentru Biserica Lui Hristos și idealul național și care a fost alături de Mitropolia Basarabiei încă de la reactivare, de la început și a rămas alături în ciuda tuturor piedicilor și uneltirilor potrivnice ale celor care au fost și sunt în continuare cauzei mitropoliei noastre.”

    “Nu ne este dat nouă să adăugăm sau să scădem din anii omului, dar Îl rugăm pe Bunul Dumnezeu la cei 80 de ani împliniți ai sfinției voastre să vă dăruiască în continuare ani cu multă sănătate și fără de primejdii, pentru că avem în continuare nevoie de preoți dedicați în cadrul eparhiei noastre asemeni părintelui Petru Buburuz” a mai adăugat înaltul ierarh.

   Părintele Petru a mulțumit ÎPS Petru pentru vizită și binecuvântare arhierească și pentru sprijinul acordat de-a lungul anilor, a mulțumit soborului de preoți și tuturor celor prezenți pentru urări de bine și felicitări precizînd că numărul celor prezenți este de fapt un semn că anii dedicați Bisericii Lui Hristos nu au fost trăiți în zadar.

   La eveniment au mai fost prezenți enoriași ai parohiei și ctitori cărora părintele Petru a ținut să le mulțumească pentru sprijin și ajutorul oferit de-a lungul anilor la ridicarea sfântului locaș, oferindu-le diplome de ctitori.

Biroul de presă al Mitropoliei Basarabiei.

Articole recente

spot_imgspot_img

Articole similare

spot_imgspot_img
spot_imgspot_img